Driftingenjör inom elkraft

Maila oss Plats: Bollnäs

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Driftingenjör

Operation and Maintenance (O&M) Mellansverige ansvarar för Ellevios nät utanför Stockholm, från Hälsingland i norr till Halland i söder. Avdelningens ansvarsområden innefattar underhåll samt mindre investeringsprojekt. Officiell stationeringsort är Bollnäs.

Vi söker nu en Drift-/stationsingenjör till O&M Mellansverige för området Norra Hälsingland och Medelpad.

Arbetet som Drift-/stationsingenjör innebär att planera och beställa olika typer av underhållsåtgärder i fördelningsstationer 6–400 kV, samt utvärdera resultat och föreslå åtgärder. Vidare blir det din uppgift att planera och övervaka riktade insatser såsom reläskyddsprovning och apparatunderhåll med mera. Du kommer också att medverka vid idrifttagningar av fördelningsstationer, slutbesiktningar av entreprenader samt felsökning och felavhjälpning.

Du jobbar nära verksamhetens anläggningsägare, underhållsplanerare samt interna och externa projektledare. Du blir i dagsläget en av elva medarbetare i gruppen och blir ansiktet utåt för Ellevio gällande nätet i området, mot entreprenörer, kunder och andra intressenter.

Vi erbjuder dig ett intressant och fritt arbete där initiativ- och problemlösningsförmåga är av stor vikt. Du kommer främst att arbeta med underhåll men också medverka i investeringsprojekt.

Vem är du?

För att lyckas och trivas i rollen som Driftingenjör krävs det att du har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett strukturerat sätt. Det är viktigt att kunna förutse potentiella problem och kunna utarbeta alternativa lösningar samt ta egna initiativ för att driva nödvändiga förändringar vid återkommande utmaningar. Dessutom är samarbete och att arbeta mot gemensamma mål centrala inslag i denna roll.

Vi söker dig som:

-Har en teknisk universitets-, högskoleutbildning eller yrkesutbildning inom elkraft.

-Tidigare arbetslivserfarenhet av elkraftsbranschen

-Erfarenhet av underhåll inom regionnät, där du hanterat ingående komponenter i fördelningsstationer, reläskydd, fjärr, primärapparater och transformatorer

-Arbetat i Office och Sharepoint miljö.

-Arbetat i EAM-system (ex. Maximo) med t.ex arbetsorder

 

Vi ser det som meriterande om du arbetat med BI-system (ex PowerBI).

B-körkort är ett krav för rollen.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024.

Ta reda på mer!

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 2024-05-29.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Peter Gartmark på peter.gartmark@ellevio.se eller på tel. 070 813 42 59 eller vår rekryterare Pauline Karlsson på pauline.karlsson@ellevio.se eller på tel. 070 283 49 90.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

  • Årets Karriärföretag

Karriärföretag 2021, 2022, 2023