Nätplanerare Regionnät

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Vi söker en Nätplanerare som vill vara med och planera elnät för att möjliggöra energiomställningen i samhället!

Om rollen som Nätplanerare Regionnät

Som Nätplanerare för regionnät ingår du i ett team med placering i Stockholm, där alla arbetar med vårt regionnät och ansvarar för planeringen och framtagning av investeringar och nyanslutningar för att klara av kapacitetsbehovet i Stockholms nuvarande och framtida elnät. Du kommer dagligen jobba aktivt med utvecklingen av elnätet utifrån kundbehov och planerade reinvesteringar i vårt regionnät på spänningsnivån 10 - 400kV.

Du kommer arbeta utifrån Ellevios strategier, nätanvisningar, tekniska riktlinjer samt kostnadskalkyler, där även personsäkerhet, tillförlitlighet och miljöavtryck är mycket viktiga komponenter. I arbetsuppgifterna ingår att vara med och ta fram långsiktiga och kortsiktiga utvecklingsplaner av stationer och ledningar för investeringsbeslut om åtgärder, definiera nya investeringsprojekt, ta fram investeringskalkyler, jämföra olika tekniska lösningar, ta fram förslag på större kundanslutningar. Din uppgift är att, både till ledningen och till kund, föreslå bästa investeringsalternativet för våra olika projektet.

I rollen som Nätplanerare får du möjlighet till stort nätverk och samarbete med områdesansvariga, projektledare, lokalnätsplanerare, underhållsplanerare, lantmätare och konsulter. Alla bidrar med olika erfarenheter och kompetenser som gör att vi kan ta oss an utmanande uppgifter och tillsammans hitta bästa lösningen för framtidens elnät.

”Hos oss får du utvecklande arbetsuppgifter av varierande komplexitet och med tiden möjlighet att ta ansvar för specifika frågor eller ansvarsområden. Jag ser det som en förmån at få jobba hos en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare där vi har ett flexibelt arbetssätt som värnar om en god balans i vardagen med möjlighet att delvis arbeta hemifrån.”  Martin Bensing, Chef Nätplanering Regionnät Stockholm

 

Vem är du?

För att du ska trivas och utvecklas hos oss har du ett strukturerat arbetssätt, gillar att skapa nya kontakter och tycker om att samarbeta med andra, då en stor del av din roll innebär att samverka och samarbeta. Vi ser gärna att du är trygg och tydlig i din kommunikation samt har god analytisk förmåga och gillar problemlösning.

Vi söker dig som har:

  • En högskole-/universitetsutbildning inom elkraftsområdet och har arbetat några år inom elkraft eller med elnät
  • Arbetat med olika tekniska delar inom elnätet t.ex. ställverk och transformatorer
  • Gedigen kunskap om regionnätets uppbyggnad och de högre spänningsnivåerna
  • Arbetat med nätplanering, projektering, driftplanering, i driftcentral eller liknande
  • Goda kunskaper i både svenska och engelska, såväl tal som skrift

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024. Förra året vann vi även utmärkelsen Årets Karriärföretag, vilket vi är väldigt glada och stolta över.

Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, och vi utbildar alla anställda i kollektiv intelligens för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Om du vill ta reda på mer:

Bra för dig att veta!

Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 15 augusti. 

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Martin Bensing på martin.bensing@ellevio.se eller på tel. 072-381 11 57. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta rekryteringsansvarig Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se. Vi kommer att vara på semester under veckorna 28-32 men innan och efter genomför vi urval och svarar gärna på frågor.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Eftersom den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

 

 

#LI-DNI

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.