Affärsorienterad strategisk projektinköpare inom Ellevio Energy Solutions

Maila oss Plats: Stockholm eller Karlstad

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?​

Vi vill vara drivande i elektrifieringen av Sveriges företag – och startade därför Ellevio Energy Solutions. Nu söker vi dig som vill ta oss till marknaden och hjälpa våra kunder i omställningen. Hos oss blir du del av ett litet, entreprenöriellt, målinriktat och visionärt team som vill utveckla och driva vår nya verksamhet med målsättningen att bli ett av Sveriges ledande företag inom energitjänster – och bidra till en elektrifierad fossilfri framtid!

Om rollen som strategisk projektinköpare

Organisatoriskt ingår du som strategisk projektinköpare i en centraliserad inköpsfunktion inom Ellevio AB, men jobba för Ellevio Energy Solutions (EES). EES är en verksamhet som utvecklar och levererar kundanpassade elanläggningar, batterilösningar och laddlösningar.

Du arbetar främst med inköp i projektform där du upprättar, förhandlar, hanterar och utvecklar avtal med entreprenörer och leverantörer för att maximera värdet på avtal och relationer med våra samarbetspartners. Du tar även fram strategier för hur EES ska jobba med olika leverantörer och då är det viktigt att skapa goda relationer. Det är nämligen med hjälp av goda relationer som vi säkerställer leveransernas kvalitet och att de kan tillgodose EES behov.

Utöver det säkerställer du att leveranser uppfyller avtalade krav och tidslinjer samt levererar affärsvärde och ger förbättringar i kommande projekt. Det är en utvecklande roll där en viktig dimension är att jobba med affärs- och processutveckling för att skapa värdeskapande lösningar och affärsrelationer.

”Som strategisk projektinköpare jobbar du nära EES med att stötta säljare och projektledare genom hela sälj- och leveransprocessen. Om du är kund- och lösningsorienterad, gillar att få stort mandat och ansvar samt dessutom uthållig – då kommer du trivas hos oss.”

- Eric Coulibaly, Chef entreprenadinköp

Vem är du?

För att du ska trivas och utvecklas hos oss bör du vara initiativtagande och drivande i såväl tilldelade som egna projekt du initierar och vet hur förbättringar genomförs från teori till praktik. Du trivs med att skapa nya kontakter och har lätt för att samarbeta med personer i olika yrkeskategorier. Vi tror även att du är van och trygg i förhandlingar med leverantörer och partners. Vidare drivs du av att uppnå mål med hög kvalitet och uppmärksammar när något inte stämmer samt hittar kvalitativa lösningar. För oss är det viktigt att hitta rätt person och därför kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Vi söker dig som har:

  • Flera års arbetslivserfarenhet av operativt och, eller strategiskt inköp
  • Erfarenhet av inköpsarbete genom hela värdekedjan, från behovsanalys till leveransuppföljning av produkt/tjänster/entreprenader
  • Eftergymnasial utbildning inom teknik, ekonomi, juridik, inköp alternativt annan relevant inriktning
  • Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav
  • Erfarenhet av entreprenadjuridik i entreprenörs- eller beställarled är meriterande
  • Erfarenhet inom energi, infrastruktur eller annan liknande bransch som genomför stora investeringsprojekt och entreprenader är meriterande
  • Erfarenhet av batteri-, förnybar energi och elbilsladdningslösningar är meriterande

Ellevio som arbetsgivare
 
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2023 och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024.

Ta reda på mer!


Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 29/5.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Eric Coulibaly på eric.coulibaly@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

  • Årets Karriärföretag

Karriärföretag 2021, 2022, 2023