”Vi vill bli mycket mer datadrivna”

Martin Holmstrand är ansvarig för dataanalysteamet och dataanalysplattformar på Ellevio. Han planerar just nu för att bygga upp en ny plattform som kommer kunna samla in all den data som kommer att genereras i den nya utrustningen i elnätet.

Ellevio är inne i en väldigt spännande förändringsresa där vi installerar mycket ny utrustning, förändrar våra arbetssätt och vill bli mycket mer datadrivna så att informationshantering och dataanalys blir en mycket mer central del i verksamheten, säger Martin Homstrand, Head of Data and Analytics Delivery Center.

Hur skulle du beskriva branschen?

- Energibranschen står inför en stor omställning. Detta genom att kundernas beteende förändras, genom en stor elektrifiering av transportsektorn och industrin. Samtidigt som produktionen också förändras med mycket större del mikroproduktion i form av till exempel solceller. För oss som nätbolag betyder det att vi också behöver utvecklas och förändras för att kunna hantera detta.

Berätta om din roll på Ellevio?

- Jag är ansvarig för dataanalysteamet och dataanalysplattformar på Ellevio. Jag planerar just nu för att bygga upp en ny plattform som kommer kunna samla in all den data som kommer att genereras i den nya utrustningen i elnätet. Med plattformen och mer data vill vi också utveckla hur vi kommunicerar med våra kunder och levererar värde för dem

- Jag behöver anställa dataingenjörer för att bygga plattformen och förädla informationen, data scientists för att modulera och bygga projektioner, och utvecklare för att bygga rapporter och visualiseringar.

martin_holmstrand_840x420.png
Martin Holmstrand, Head of Data and Analytics Delivery Center

Vad erbjuder ditt team?

- De personer som kommer in och börjar arbeta hos oss kommer få jobba med moderna arbetssätt och även ha möjlighet att påverka hur vi jobbar. Vi är väldigt intresserade av att utveckla oss och att förändra hur vi arbetar.

Jag tror på samarbete, att ha roligt, prestigelöshet och att hjälpa varandra som viktiga kvaliteter i mitt team.

Varför ska man söka jobb hos Ellevio?

- Om du vill bidra till energiomställningen och tycker att det är roligt att jobba med data och dataanalys, och dessutom på ett företag med en fantastisk kultur. Då tycker jag definitivt att du ska söka dig till oss.

FAKTA:

Namn: Martin Holmstrand
Ålder: 40 år
Yrkestitel: Head of Data and Analtycis Delivery Center
Bor: Stockholm

Text uppdaterad: 21 april 2022

Hjälpte den här sidan dig?