”Det är vi som ska möjliggöra elektrifieringen”

Hon började som chef för program och projekt mitt under pandemin. En utmaning som har gått över förväntan. På fritiden är hon en bokmal men även en hejare på Vasaloppet där hon för några år sedan tog sig i mål på medaljtid.

Jag tror att man ska gilla utmaningar som exempelvis att hämta ner stolpar med helikopter. Det finns helt enkelt många intressanta projekt hos oss på Ellevio. Så är du nyfiken och tycker om att lära sig nytt då kommer du att trivas, säger Johanna Waltersson, Chef Program och Projekt, Stockholm.

Hur skulle du beskriva branschen?

- Elnätsbranschen idag är jättespännande, det händer extremt mycket. Det är fokus på oss i media och i all utveckling som sker. Det är vi som ska möjliggöra elektrifieringen och då måste vi ha ett nät som räcker till. Det är superintressanta frågor som är uppe på agendan och vi befinner oss mitt i det.

Beskriv din roll på Ellevio?

- Sedan ett år tillbaka jobbar jag som chef för program och projekt i Stockholm. Det betyder att jag ansvarar för alla projekt som drivs i regionen, vilket innebär allt från små kundanslutningar till stora miljardprojekt, som att bygga ut en elnätstation.

- Jag har behov av fler duktiga projektledare och vill få in fler seniora personer med erfarenhet - inte bara från elkraft. Jag tror blandningen behövs.

johanna_walterson_840x420.png
Johanna Walterson, Chef för Program & Projekt

Vem söker du till ditt team?

- En viktig egenskap för att du ska trivas i projektledarrollen på Ellevio är att du tycker om att jobba med ett stort kontaktnät. Du kommer samverka med både privatpersoner, kommuner och andra aktörer. Samtidigt behöver du vara strukturerad och hela tiden planera för vad som ska hända härnäst för att ta projektet framåt.

Som projektledare på Ellevio har du en stor frihet och ofta stort mandat att välja hur du driver dina projekt. Samtidigt har du kollegor som du alltid kan bolla saker och ta en fika med. Du har en grupptillhörighet men också en stor självständighet.

Varför ska man söka jobb på Ellevio?

- Samhället befinner sig just nu i en jättestor energiomställning där vi måste bygga ut elnätet. Vill du vara med och göra det med oss genom komplexa miljardprojekt så sök!

FAKTA

Namn: Johanna Walterson
Ålder: 41 år
Yrke: Chef Program och Projekt, Stockholm
Bor: Uppsala

Text uppdaterad: 21 oktober 2021

Hjälpte den här sidan dig?