Edsbyn - Välkomna till Ellevio!

Vi på Ellevio är väldigt stolta att få välkomna dig till oss och vårt elnät. Här kommer vi att uppdatera med de senaste nyheterna, svara på de vanligaste frågorna och publicera annan information som kan vara till nytta för dig.

edsbyn_landskap_840x420.png

Det är först i höst som du kommer bli kund hos Ellevio, och till dess kontaktar du Edsbyn Elverk som vanligt med dina ärenden.

Vilka är Ellevio?

Ellevio är Sveriges största renodlade elnätsföretag med nästan en miljon kunder och över 7 800 mil elnät, vilket motsvarar sju varv runt jorden. Vi har lång erfarenhet och historik av att bygga, underhålla, driva och utveckla elnät i Sverige och har vuxit under flera decennier. Idag står vi inför vår största utmaning – elektrifieringen av Sverige och förberedelsen inför framtidens ökande behov av el. Vi driver sedan tidigare elnät i Dalarna, Hälsingland, Gästrikland, Värmland, Närke, Västergötland, Stockholmsregionen, på västkusten och nu – i Edsbyn med omnejd. Frågor kring Ellevio – kontaktuppgifter här.

Elnätet

Du behöver inte göra någonting, ditt avtal kommer automatiskt att flyttas över till Ellevio när du blir kund hos oss till hösten. Fram till dess kommer vi löpande återkomma till dig med mer information om vad som händer samt praktiska saker om fakturering och betalsätt.

Elhandeln

Vi är bäst på elnät och därför tar Fyrfasen Energi över Helsinge Elhandel från och med den 1 juni 2022. Du ska ha fått ett brev från Helsinge Elhandel med mer information. Du som sedan tidigare bor i vårt nätområde kommer även få ett brev från oss om att bytet har skett och när Fyrfasen Energi tar över

Vattenkraftverken

Precis som med elhandel är Ellevios styrka vår specialisering på elnät och därför har Edsbyns Elverks tre vattenkraftverk sålts till Downing Hydro.

Nyfiken på vad vi gör redan nu i Hälsingland?

Vi jobbar ständigt med att förbättra elnätet för att vädersäkra och modernisera det - Våra projekt som pågår just nu i Hälsingland.

Till aktieägare i AB Edsbyns Elverk

Ägare till 99 procent av aktierna i Edsbyns Elverk har sålt sina aktier till oss. Det fåtal aktieägare som av olika skäl inte tackade ja kommer att få information om inlösen senare i år. Inlösta aktier kommer att ge lika mycket betalt.

Kontaktad?

Vi har fått information om att kunder blivit kontaktade av någon som utger sig för att representera eller samarbeta med Ellevio och uppmanar kunden att lämna ut personuppgifter eller logga in med mobilt Bank-ID. Ellevio kontaktar inte dig med erbjudanden och rabatterade priser samt efterfrågar inte personuppgifter och Bank-ID via telefon.

Vanliga frågor och svar

Vi på Ellevio ringer inte upp eller skickar ut sms till våra kunder gällande avtal/erbjudanden/rabatter eller specialpriser. Vi kontaktar inte heller dig gällande information om att du som kund fått en faktura eller att du har en faktura som är redo för betalning. Vi ber dig inte svara på några sms, följa någon länk eller uppge bank/kontouppgifter. Om någon ber dig logga in med BankID, avsluta genast samtalet. Detta är ett bedrägeriförsök, vi ber aldrig kunder logga in eller identifiera sig med BankID.

Sms som du som kund får från oss på Ellevio gäller avbrottsinformation vid strömavbrott, information vid flytt eller information kring elmätarbyte.

Vi på Ellevio använder oss inte av någon telefonförsäljning, vi bedriver inte någon försäljning och vi har inte heller några specialpriser, rabatter eller erbjudanden.

Vi samarbetar inte med tredjepartsaktörer, till exempel företag som bedriver verksamhet genom att erbjuda tjänster gällande samfakturering eller upphandling av avtal.

Om du har frågor och funderingar kring avtal och försäljning kan du som privatperson besöka Konsumenternas Energimarknadsbyrå eller Konsumentverket, är du företagskund kan du kontakta Svensk Handel.

Konsumenternas Energimarknadsbyrå sammanställer en lista gällande de företag som många personer kontaktar byrån om där personer behöver hjälp gällande en pågående tvist, listan innehåller som haft flest frågor de senaste 12 månaderna.

Vi på Ellevio har ett samhällsviktigt uppdrag att förse dig och alla våra kunder med el, dygnet runt, året om. Med anledning av Coronaviruset och Covid-19 pandemin agerar vi självklart för att minimera riskerna och påverkan för dig, övriga kunder, medarbetare och samhället i stort. Dock är det så vi inte kan vänta med vissa arbeten som måste utföras, det kan vara ett planerat avbrott eller byte av en elmätare.

Vi arbetar tätt tillsammans med våra entreprenörer och partners för att planera arbetet på både lång och kort sikt. Det kan vara till exempel innebära att vi utför ett planerat arbete på kvällar och nätter istället för på dagtid, detta då en stor del av befolkningen nu arbetar hemifrån.

Ellevio har valt att endast äga och driva elnät. Det betyder att vi inte säljer elen till dig, det gör ett elhandelsföretag. Har du frågor om elhandel, kontakta ditt elhandelsföretag.

Text uppdaterad: 4 maj 2022

Hjälpte den här sidan dig?