Edsbyn - Välkomna till Ellevio!

Vi på Ellevio är väldigt stolta att få välkomna dig till oss och vårt elnät. Här kommer vi att uppdatera med de senaste nyheterna, svara på de vanligaste frågorna och publicera annan information som kan vara till nytta för dig.

edsbyn_landskap_840x420.png

Den 17 oktober 2022 tar vi över elnätet. Du behöver inte göra någonting, ditt avtal kommer automatiskt att flyttas över till Ellevio.

Hur vill du ha din faktura?

Innan den 17 oktober behöver vi veta hur du vill ha din faktura som framöver kommer skickas till dig månadsvis. Om du inte gör något val kommer vi att automatiskt ge dig samma fakturametod du tidigare har haft, om du inte har betalt via autogiro. Du kan välja mellan e-faktura, autogiro, e-postfaktura samt pappersfaktura. Tänk på att om du har anslutit dig till Kivra kan din faktura komma dit om du tidigare har haft pappersfaktura.

Teckna om ditt autogiro

Ansök om autogiro via din bank tidigast den 1 oktober om du fortsatt vill betala via autogiro. Du kan också fylla i en blankett och skicka den till oss så att den är oss tillhanda senaste den 14 oktober.

Håll dig uppdaterad vid strömavbrott

Strömavbrott kan vara både planerade och hända plötsligt. Oavsett vilket så vet vi att du som kund vill ha information snabbt. Du kan få information vid strömavbrott genom sms eller e-post och följa ditt strömavbrott med uppdateringar, prognos och vad det beror på.

Uppdatera dina kontaktuppgifter och anmäl dig på Mina sidor.

Du hittar även aktuella strömavbrott och kan själv anmäla ett strömavbrott via avbrottskartan.

Håll koll på elen!

Att hålla koll på din elanvändning är smart, både för ekonomin och för klimatet. Med vår app med en mängd smarta funktioner kan du bättre hålla koll på din elanvändning och dess klimatpåverkan.

Läs mer om appen här

Mina sidor för företag

Som företagare håller du bäst koll på elen på Mina sidor. Logga in och ta del av information om din anläggning, elanvändning och fakturor. Och glöm inte att uppdatera dina kontaktuppgifter.

Vilka är Ellevio?

Ellevio är Sveriges största renodlade elnätsföretag med nästan en miljon kunder och över 7 800 mil elnät, vilket motsvarar sju varv runt jorden. Vi har lång erfarenhet och historik av att bygga, underhålla, driva och utveckla elnät i Sverige och har vuxit under flera decennier. Idag står vi inför vår största utmaning – elektrifieringen av Sverige och förberedelsen inför framtidens ökande behov av el. Vi driver sedan tidigare elnät i Dalarna, Hälsingland, Gästrikland, Värmland, Närke, Västergötland, Stockholmsregionen, på västkusten och nu – i Edsbyn med omnejd. Frågor kring Ellevio – kontaktuppgifter här.

Elhandeln

Vi är bäst på elnät och därför tar Fyrfasen Energi över Helsinge Elhandel från och med den 1 juni 2022. Du ska ha fått ett brev från Helsinge Elhandel med mer information. Du som sedan tidigare bor i vårt nätområde kommer även få ett brev från oss om att bytet har skett och när Fyrfasen Energi tar över

Vattenkraftverken

Precis som med elhandel är Ellevios styrka vår specialisering på elnät och därför har Edsbyns Elverks tre vattenkraftverk sålts till Downing Hydro.

Nyfiken på vad vi gör redan nu i Hälsingland?

Vi jobbar ständigt med att förbättra elnätet för att vädersäkra och modernisera det - Våra projekt som pågår just nu.

Kontaktad?

Vi har fått information om att kunder blivit kontaktade av någon som utger sig för att representera eller samarbeta med Ellevio och uppmanar kunden att lämna ut personuppgifter eller logga in med mobilt BankID. Ellevio kontaktar inte dig med erbjudanden och rabatterade priser samt efterfrågar inte personuppgifter och BankID via telefon.

Vanliga frågor och svar

 • Läs mer om alla steg i processen på vår samlade sida om att producera egen el

  Fundera först på om solceller funkar hemma hos dig, söderläge är optimalt för solpaneler. Speciellt om taket har 45 graders lutning. Läs mer om hur solenergi fungerar, varför du ska välja solceller och bästa läget för solceller.

  Det finns även ett antal tekniska krav för anslutning av egenproduktion, t ex att anslutning endast får göras efter godkännande av Ellevio när en föranmälan är gjord samt att installationen enbart får utföras av behörig installatör. Läs igenom våra villkor för anslutning för att kontrollera om du uppfyller dessa krav, och kontakta sedan en behörig installatör.

  När installationen är gjord och godkänd byter vi vid behov ut din elmätare utan kostnad. Teckna sedan ett elnätsavtal för mikroproduktion (upp till 63 A) eller för egenproduktion (över 63 A) med oss och ett elavtal för din elförsäljning/överskottsproduktion.

 • Om du vill ansöka om bidrag för din produktionsanläggning hos Länsstyrelsen behöver du ett intyg från oss med information om när anläggningen har anslutits till elnätet.
  Intyget hittar du när du loggar in på Mina sidor, när du har loggat in på Mina sidor klickar du på fliken Min elanläggning.

  Observera att du måste välja rätt anläggning för att få fram korrekt information. I samband med aktivering av din produktionsanläggning får du två olika anläggnings-id hos oss, ett för din produktionsanläggning och ett för din konsumtionsanläggning.

  Klicka sedan på Utskriftsformat så får du en PDF-fil med all information som du kan spara ner eller skriva ut och skicka in till Länsstyrelsen.

 • Det är du som markägare som ansvarar för att fälla träd på din mark. Ellevio kan bistå med trädfällsbevakning vilket innebär att personal kommer ut och bevakar fällningsarbetet. Det är helt kostnadsfritt. Om trädet står på allmän mark tar vi ner trädet om vi bedömer att det är fara för ledningen.

  Mer information om trädfällning hittar du här.

Information från: Ellevio AB, 

sidan uppdaterad 10 juni 2024

Hjälpte den här sidan dig?