Driftledningsingenjör

Maila oss Plats: Karlstad

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021 och 2022. Nu söker vi dig som kan förstärka vårt team inom Driftcentralen i Karlstad som Driftledningsingenjör.

Vad vi erbjuder dig som Driftledningsingenjör

Vår driftcentral är hjärtat i vår verksamhet och det som dygnet runt förutsätter att elen kan strömma in till våra 950 000 kunders hem varje dag. Som Driftledningsingenjör på Ellevio arbetar du på en av Sveriges största Driftcentraler och du får möjligheten att arbeta i en modern miljö och vara en viktig del i arbetet när det gäller Ellevios förmåga att driftleda delar av Sveriges infrastruktur.

På operativ drift sköter vi övervakning, drift och störningsavhjälpning i Ellevios samtliga nätområden så att det utförs på ett säkert sätt. Digital kundkommunikation är också en viktig del i arbetet och där får du stora möjligheter att vara med och påverka kundupplevelsen. Teamet ansvarar bland annat för att digitalt och automatiserat informera våra kunder vid oplanerade och planerade strömavbrott.

Som Driftledningsingenjör är du en del i de operativa driftgrupperna som har ett nära samarbete och utvecklas och löser utmaningar tillsammans. Du som både tycker om och är bra på att arbeta i ett team, men samtidigt är trygg och självgående vid individuellt arbete kommer att trivas hos oss. Tjänsteerna innebär även gränsytor mot våra entreprenörer och ger dig möjligheten att kombinera din analytiska förmåga med dina ledaregenskaper.

Som Driftledningsingenjör arbetar du dagtid alternativt skiftgång. Det är emellertid viktigt att du är positivt inställd till en skiftgående tjänst.

Om dig

För att lyckas i din roll hos oss behöver du vara en ansvarsfull, strukturerad och noggrann person då elsäkerhetsfrågor är i fokus. Med en positiv inställning och en självklar laganda kommer du att trivas hos oss.

Kompetensutbyte och utveckling är en central del i vår verksamhet och vi ser därför att du trivs i en utvecklande miljö och bidra i de kommande förändringar driftcentralen kommer genomföra för att möta samhällsutveckling, energiomställningar och framtidens elnät. För dig är ordning och reda viktigt och för att trivas ser vi gärna att du har en kommunikativ förmåga och analytisk ådra kombinerat med ledaregenskaper.

Vi ser att du har arbetslivserfarenhet inom elkraft, telekom eller liknande samt du har en eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning. Gärna med kunskaper inom elkraft antingen genom utbildning eller att kunskap och förmåga inhämtats på annat vis.

Oavsett din bakgrund är det meriterande om du har kunskaper om elkraftsystem gällande produktion, transmission och distribution och/eller jobbat med system för övervakning och styrning av processer. Vi tror att denna kompetens underlättar för att förstå verksamheten, men du kan också lära dig och utvecklas inom området i tjänsten. För denna tjänst behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den6 Oktober 2022. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Kontakt och information

Vid frågor gällande tjänsten kontakta rekryterande Chef Christian Skoglund på Christian.Skoglund@ellevio.se eller på telefon 070 916 43 74. Vid frågor gällande ansökningsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Alva Ejdsell på Alva.Ejdsell@ellevio.se eller på tel. 072-381 34 14.

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil