Dataanalytiker inom elnät

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Vad vi erbjuder dig i rollen som Dataanalytiker

För att förverkliga energiomställningen och ett allt mer digitaliserat arbetssätt krävs det att vi gör en omfattande digital omställning. Detta arbete bedrivs bl.a. i Ellevios stora utvecklingsprojekt Vision 2030, inom vilket du kommer att arbeta dedikerat i under ditt första år. Projektet innebär bland annat en kraftig ökning av styr- och kontrollutrustning i elnätet och en stor mängd ny data kommer att genereras. En stor del av ditt arbete kommer att ske i en modern analysplattform där du bland annat kommer att arbeta med SQL, Python och Power BI.

Det primära syftet är att skapa och utföra analyser som bidrar med insikter till hur vi designar och planerar våra investeringar av elnätet, hur vi ska planera vårt underhåll samt planering av driften. Exempel på analyser är att skapa prognoser, analysera elnätets struktur och utreda vilken kapacitet som behövs inom olika delar av elnätet. Analyserna du gör är således tekniska, men även ekonomiska och målet att ta fram en lösning som är bra ur båda dessa perspektiv.

Du kommer att driva analysfrågor i nära samarbete med bland annat verksamhets- och processutvecklare, Asset Managers och Data Engineers från olika delar av företaget. Arbetsuppgifterna kommer att vara breda beroende på intressen och erfarenheter, men med fokus på att förstå verksamhetens behov och bidra till att ställa om till datadrivna processer samt etablera och vidareutveckla nya former av analysarbete.

Lite mer om dig som vi söker

I rollen som Dataanalytiker söker vi dig som har några års erfarenhet av dataanalys och har en högskole- eller universitetsexamen inom energi, elkraft, statistik eller IT. Du har ett intresse för att utveckla arbetsprocesser till att bli mer datadrivna, både genom att förändra processen och den underliggande informationen. Du är van och trivs med att förmedla kreativa slutsatser och resultat till olika intressenter med hjälp av diagram, grafer och annat dataunderlag. Rollen medför ett brett kontaktnät i organisationen och därför är det centralt att du är en person som uppskattar att samarbeta och hjälpa andra.

Du behöver besitta ett analytiskt arbetssätt då rollen innefattar mycket nyskapande och problemlösning. Vi ser gärna att du tycker det är roligt att testa nya metoder och tekniker samt är öppen för att lära dig nya saker. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift. Tidigare erfarenhet/kunskap om elnätsbranschen är meriterande.

Då gruppen som du kommer att tillhöra är nyetablerad kommer du att vara en viktig pusselbit i att bygga upp dess arbetsprocesser, prioriteringar och mål. För att lyckas med detta tror vi därför att du har en god struktur från tidigare erfarenheter. Du har ett helhetsperspektiv och kan identifiera förutsättningar i Ellevios resa mot att bli en datadriven organisation. Det är därför ett plus om du har tidigare erfarenhet från arbete med digital omställning samt utvecklande och förankring av datadrivna processer!


Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 

Ta reda på mer!


Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 24/5.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sanaz Lavasani på sanaz.lavasani@ellevio.se eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se eller på tel. 073-302 94 17.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

  • Årets Karriärföretag

Karriärföretag 2021, 2022, 2023