Chef Operativ drift

Maila oss Plats: Karlstad

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Ellevio AB äger driver och utvecklar region- och lokalnät i sju län; Halland, Värmland, Örebro, Västra Götaland, Dalarna, Gävleborg och Stockholm. Vi har därmed ansvar för att föra över el till kunder i dessa områden. För att kunderna ska ha el dygnet runt, året om krävs säkra och väl rustade nät som också möter framtidens nya förutsättningar på elmarknaden.

Om rollen som Chef till Operativ drift

Driften är hjärtat i vår verksamhet och det som dygnet runt förutsätter att elen kan strömma in till våra 950 000 kunders hem varje dag. Som Chef till Operativ drift kommer du leda, följa, kvalitetssäkra och utveckla den operativa driftledningen av Ellevios nät. Till din hjälp har du ett starkt team bestående av ett 15-tal engagerade och kunniga medarbetare, i huvudsak driftledare. Du coachar och leder dina medarbetare mot de gemensamma målen och följer kontinuerligt upp insatser och åtgärder. Du kommer planera och fördela arbetet inom gruppen. Du kommer ha ett strategiskt ansvar och ingå i ledningsgruppen för Network Operations. Vid större händelser i nätet kommer du också vara en del i Ellevios storstörningsorganisation. 

Den här rollen är för dig som vill vara med på resan av Sveriges stora energiomställning. Du ges i denna roll möjlighet att leda ett team som utgör en viktig del i kedjan av vårt stora arbete framåt – att forma framtidens hållbara energisamhälle.

Om dig

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper vid denna rekrytering. Till rollen som Driftchef söker vi dig som är trygg i dig själv och i rollen som ledare. Vi ser därför att du har några års erfarenhet av en tidigare chefsroll. Du har ett tydligt, inspirerande och modernt ledarskap och en god förmåga att planera och följa upp ditt eget och dina medarbetares arbete. 

Vidare ser vi att du har arbetat på företag som verkar inom teknik, infrastruktur, industri eller liknande områden och att du har ett tekniskt intresse. Kanske har du erfarenhet av elnätsverksamhet eller en teknisk- eller ingenjörsutbildning i grunden, men det är inte ett krav. För denna roll krävs att du behärskar svenska i både tal och skrift.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!

Bra för dig att veta!

Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 29 Maj. Vi avser dock att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match. 

Vid frågor gällande tjänsten kontakta rekryterande chef Christian Skoglund på christian.skoglund@ellevio.se eller på tel. 0709 16 43 74. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Alva Ejdsell på Alva.Ejdsell@ellevio.se.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller. Eftersom den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. 

Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

  • Årets Karriärföretag

Karriärföretag 2021, 2022, 2023