Teknisk specialist - Anslutningskoder

Maila oss Plats: Karlstad

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Teknisk specialist - Anslutningskoder

Vi söker en medarbetare till en ny spännande tjänst inom analysgruppen som ska ansvara för anslutningskoder, främst Requirements for Generators (RfG).

Det huvudsakliga uppdraget blir att vid anslutning och ombyggnation av produktionsanläggningar förmedla kravbild enligt RfG och interna tekniska villkor. Du kommer att vara sammanhållande för anslutningsförfarandet för dessa anläggningar vilket omfattar granskning och verifiering av anläggningsdata, överstämmelseprovningsrapporter och simuleringsresultat. En viktig del i ditt arbete blir också att medverka vid kunddialoger.

Då rollen är ny kommer mycket fokus att ligga på att driva det interna utvecklingsarbetet kring RfG avseende rutiner, processer och styrande dokument. En av de viktigaste uppgifterna blir att verka för implementering av koderna inom bolaget. Även omvärldsbevakning och medverkan i externa forum ingår i ditt ansvarsområde.

Vem är du?

För att du ska passa och trivas i rollen har du ett tekniskt intresse och vill fördjupa dig både tekniskt och juridiskt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi ser det som viktigt att du har ett strukturerat och noggrant tillvägagångssätt i ditt arbete kombinerat med ett sinne för detaljer samt en god samarbetsförmåga. Du känner dig trygg i dig själv och i din kompetens och har därför förmåga att driva processer framåt och göra egna avväganden och prioriteringar i ditt arbete.

Vi söker dig som

  • Har en civilingenjörsutbildning inom elkraft eller annan högskoleutbildning med inriktning mot elkraft.
  • Om du saknar utbildning inom elkraft/energiteknik behöver du ha motsvarande kompetens från tidigare arbetslivserfarenhet och arbetat några år med kraftsystemanalys.
  • Har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
  • Körkort B är ett krav då resor kan förekomma i tjänsten.

Det är meriterande om du har erfarenhet av eller kunskap om:

  • Nätkoder generellt
  • RfG och EIFS 2018:2 specifikt
  • Att tolka föreskrifter och standarder samt formulera tekniska krav
  • Om simulering och provning av produktionsanläggningar
  • Om generatorer och andra elkraftskomponenter

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 23/6.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Mirja Saarväli på Mirja.Saarvali@ellevio.se eller på tel. 0732 02 69 50 eller vår rekryterare Alva Ejdsell på Alva.Ejdsell@ellevio.se.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022