Hur tecknar jag elnätsavtal?

Uppdaterad:

Om du är privatperson kan du enkelt teckna ett elnätsavtal via vår tjänst Flytthjälpen, det bör du göra i god tid och helst 5 dagar innan du får tillträde till bostaden. För att kunna använda Flytthjälpen behöver du ha tillgång till BankID, om du inte har det ber vi dig kontakta vår kundservice på telefon 0771-53 53 00 så hjälper vi dig att teckna avtalet.

Om ni är företagskund ber vi er kontakta vår kundservice via telefon 0771-53 53 00 så hjälper vi er att teckna avtalet.

När ett elnätsavtal är tecknat skickar vi en bekräftelse via e-post, Kivra eller post. Läs igenom avtalet så att allting stämmer, vid frågor eller ändringar kontakta vår kundservice på telefon 0771-53 53 00.

Tänk på att du också behöver teckna ett avtal för elen du använder, du kan enkelt jämföra elavtal på Elpriskollen. Om du inte själv väljer en elleverantör får du ett anvisningsavtal från GodEl.

Om du ska flytta till ett hus som producerar egen el, till exempel via solpaneler via taket, behöver du teckna två avtal hos Ellevio innan du flyttar in. Det ena avtalet är för elanvändningen och det andra avtalet är för produktionen av elen. Kontakta vår kundservice på telefon 0771-53 53 00 och meddela oss anläggnings-id för både produktionen och konsumtionen så hjälper vi dig att ordna de elnätsavtal du behöver. 

Vi ber dig observera att du även behöver två elhandelsföretag, ett för din konsumtion och ett för din mikroproduktion. För anläggningar upp till 100A som huvudsäkring gäller mottagningsplikt, det innebär att det elhandelsföretag du har för din konsumtion automatiskt blir mottagare för överskottselen på din produktion. Det är dock viktigt att du kontaktar din elhandlare för att säkerställa att ersättning utgår för överskottselen. 

Om du inte själv gör ett aktivt val gällande elhandelsföretag, både för konsumtion och produktion, kommer du anvisas till GodEl. 

För anläggningar över 100A gäller inte mottagningsplikt, du som kund måste därför kontakta det elhandelsföretag du önskar teckna avtal med för att säkerställa ersättning för överskottsproduktionen. 

Läs mer om ersättning vid produktion av egen el här.

Hittar du inte vad du söker?

Kontakta oss här

Hjälpte den här sidan dig?