Nu bygger vi om elnätet i Orsa

Under 2023 kommer vi att förstärka elnätet i Orsa. Projektet är ett pilotprojekt där Ellevio fokuserar på att minska projektets miljöpåverkan i så stor utsträckning som möjligt.

Under 2023 pågår vårt arbete i Oljonsbyn. Vi kommer att ta bort befintlig luftledning och istället förlägga cirka 50 kilometer kablar i marken. Kablar i marken gör elnätet mer driftsäkert för väder och vind, samtidigt som nätet förstärks och därmed bidrar till elektrifieringen och klimatomställningen.

Var arbetar vi?

Hur påverkas du?

Orsa hållbarhetsprojekt

Ellevio strävar ständigt efter att minska vårt klimatavtryck och på andra sätt minska vår miljöpåverkan. Projektet i Orsa kommer att fungera som ett pilotprojekt för att prova olika arbetsmetoder som bidrar till detta. Det handlar bland annat om arbetsmaskiner och transporter som är fossilfria, se över material, bidra till biologisk mångfald och annat.

Vår förhoppning är naturligtvis att pilotprojektet faller ut väl och att vi sedan kan använda oss av nya metoder i våra kommande projekt. Ellevio driver varje år hundratals projekt i vårt nätområde.

Havochsjo.png

Prenumerera på uppdateringar!

Vi uppdaterar Beckomberga-Bredängs webbsida varje vecka, och när arbeten planeras in med kort varsel. Fyll i din e-postadress så skickar vi uppdateringar direkt till dig!

Tack för ditt intresse!

Nu är du registrerad och kommer att få uppdateringar från oss.

Jag har kontrollerat ovanstående uppgifter samt godkänner Ellevios hantering av personuppgifter.

Jag har kontrollerat ovanstående uppgifter samt godkänner Ellevios hantering av personuppgifter.

Information från: Ellevio AB, 

sidan uppdaterad 7 december 2022

Hjälpte den här sidan dig?