Vädervarning för Storstockholm: Ellevio förstärker beredskapen efter SMHI-varningar

Pressmeddelanden

SMHI varnar för förvärrat väderläge med kraftigt snöfall och starka vindar i Storstockholm under måndagskvällen och natt till tisdag. För att snabbt kunna hantera eventuella strömavbrott i samband med stormen ökar nu elnätsföretaget Ellevio sin beredskap ytterligare i de aktuella områdena.

- SMHI varslar om snöfall i kombination med kraftiga vindbyar på upp till 20 m/s i Stockholmsområdet. Vi har lagt in extra beredskapsresurser för att kunna agera så fort det går i händelse av störningar, säger Christian Skoglund, driftchef på Ellevio.

Enligt SMHI:s färgsystem har väderläget för delar av östkusten försämrats och är nu orange. Väderutvecklingen kan innebära risk för störningar i elförsörjningen och en del samhällsfunktioner.

- Vi förstärker vi ytterligare under måndagskvällen och -natten, både med montörer i berörda områden samt på företagets driftcentral. Vi följer kontinuerligt utvecklingen av prognoserna från SMHI och kommer göra en ny avvägning under tisdagen, säger Christian Skoglund.

Beredskapen syftar till att snabbt kunna hantera och lösa strömavbrott eller andra incidenter som kan inträffa i Ellevios nätområden samband med väderläget.

- Inga montörer skickas ut under pågående storm, men sker något under kvällen och natten kommer vi arbeta med omkopplingar vid incidenter. När det värsta vädret passerat börjar vi felavhjälpa eventuella nedblåsta träd och dylikt.

Information om avbrott

Aktuellt läge finns på ellevio.se/stromavbrott.
Där kan man också läsa mer om vår kostnadsfria sms-tjänst för avbrottsinformation.

https://www.ellevio.se/globalassets/imagelistmedia/doyfd4jgdpok5iwfhswc215 Kontakt

Jesper Liveröd
Presschef Ellevio
070 929 96 23
jesper.liverod@ellevio.se

Ellevios pressjour dygnet runt
020-20 20 60
communications@ellevio.se

 

Sidan uppdaterad 10 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?