Ellevio förstärker beredskap efter SMHI-varningar på Västkusten och i Västra Götaland

Pressmeddelanden

SMHI varnar för lågtryck med försämrat väderläge och kraftiga vindar mellan 18-24 m/sek längs Västkusten från mitt på dagen under lördag.

För att snabbt kunna hantera eventuella strömavbrott i samband med stormen ökar nu elnätsföretaget Ellevio sin beredskap för att kunna agera så fort det går i händelse av störningar längs västkusten och delar av Västra Götaland.

Enligt SMHI:s färgsystem kommer väderläget för Västkusten och delar av Västra Götaland försämras under helgen, och gul varning är utfärdad för lördagsdygnet. Väderutvecklingen kan innebära risk för störningar i elförsörjningen och en del samhällsfunktioner. 

- Vi förstärker vår beredskap ytterligare under lördagsdygnet, både med montörer i berörda områden samt på företagets driftcentral. Vi följer kontinuerligt utvecklingen och kommer göra en ny avvägning under söndagsmorgonen, säger Patrik Wahberg, driftchef för Ellevios lokalnät.

Beredskapen syftar till att snabbt kunna hantera och lösa strömavbrott eller andra incidenter som kan inträffa i Ellevios nätområden samband med väderutvecklingen. 

- Inga montörer skickas ut under hårt väder, men sker något under kvällen och natten kommer vi arbeta med omkopplingar vid incidenter. När det värsta vädret passerat börjar vi felavhjälpa eventuella nedblåsta träd och dylikt.

Information om avbrott

Få direktuppdaterad avbrottsinformation och aktuellt läge på https://avbrottskarta.ellevio.se/
Där kan man anmäla sig till Ellevios kostnadsfria sms-tjänst för avbrottsinformation.

Aktuell information från SMHI:
https://www.smhi.se/vader/varningar-och-brandrisk/varningar-och-meddelanden/varningar

Kontakt för media

Ellevio Ellevios pressjour dygnet runt 020-20 20 60
communications@ellevio.se

Sidan uppdaterad 10 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?