Ellevio förstärker beredskap efter SMHI-varningar i Skaraborg och Stockholmsområdet

Pressmeddelanden

SMHI varnar för lågtryck med försämrat väderläge och kraftiga vindar mellan 18-22 m/sek i Skaraborg under fredagskvällen och natt till lördag. För att snabbt kunna hantera eventuella strömavbrott i samband med stormen ökar nu elnätsföretaget Ellevio sin beredskap för att kunna agera så fort det går i händelse av störningar i Stockholmsområdet, Skaraborgsområdet, delar av Västra Götaland.

Enligt SMHI:s färgsystem har väderläget för västkusten försämrats och är nu gul. Väderutvecklingen kan innebära risk för störningar i elförsörjningen och en del samhällsfunktioner. 

- Vi förstärker vi ytterligare under fredagskvällen och natten till lördag, både med montörer i berörda områden samt på företagets driftcentral. Vi följer kontinuerligt utvecklingen av prognoserna från SMHI och kommer göra en ny avvägning under lördagsmorgonen, säger Christian Skoglund, driftansvarig på Ellevio.

Beredskapen syftar till att snabbt kunna hantera och lösa strömavbrott eller andra incidenter som kan inträffa i Ellevios nätområden samband med väderutvecklingen. 

- Inga montörer skickas ut under hårt väder, men sker något under kvällen och natten kommer vi arbeta med omkopplingar vid incidenter. När det värsta vädret passerat börjar vi felavhjälpa eventuella nedblåsta träd och dylikt. 

Information om avbrott

Aktuellt läge finns på ellevio.se/stromavbrott. 
Där kan man också läsa mer om vår kostnadsfria sms-tjänst för avbrottsinformation.

Kontakt

Jesper Liveröd
Presschef Ellevio
070 929 96 23
jesper.liverod@ellevio.se

Ellevios pressjour dygnet runt 
020-20 20 60
communications@ellevio.se

ellevio.se/nyhetsrum

Sidan uppdaterad 10 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?