Summering av avbrottet i Sotenäs

Nyheter

Kungshamn var en av orterna som påverkades av avbrottet.

Under onsdagskvällen inträffade ett strömavbrott i Sotenäs som påverkade drygt 11 000 av våra kunder.

Orsaken var två fel i Vattenfall Eldistributions regionala elnät som matar Ellevios nät i området. En ledning gick sönder samtidigt som en teknisk komponent, en så kallad frånskiljare, havererade och orsakade en mindre brand. Under natten och morgonen har både Vattenfalls och vår egen personal jobbat intensivt med att återställa och få i gång strömmen igen.

Arbetet har försvårats av den stränga kylan, som gör att elnätet är mer belastat än normalt. Vi har därför behövt koppla tillbaka strömmen försiktigt, i mindre grupper, för att inte riskera överbelastning och nya fel. Merparten av kunderna fick tillbaka strömmen under torsdagsmorgonen och vid 15-tiden fick de sista kunderna strömmen åter.

Har du fortfarande avbrott kan du kontakta oss via telefon 0771-53 00 00 eller göra en avbrottsanmälan via avbrottskarta.ellevio.se. Du kan självklart också höra av dig till oss om du har frågor om avbrottet.

För de kunder som hade längre avbrott än 12 timmar kommer det betalas ut en avbrottsersättning, det sker som avdrag på kommande fakturor.

Vi tackar för det stora tålamodet och gör allt vad vi kan för att det inte ska ske igen.

Frågor?

Har du frågor kring avbrottsersättning, exempelvis om utebliven ersättning, kan du använda vårt kontaktformulär.

Du är också välkommen att ringa vår kundservice på 0771-53 53 00

Sidan uppdaterad 10 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?