Rekordstort intresse för solceller – Ellevio lanserar erbjudande

Nyheter

Solceller blir allt mer populärt. Hos Ellevio har antalet solcellskunder ökat med hela 7 gånger under de senaste 5 åren. För att ytterligare snabba på utvecklingen lanserar Ellevio i samarbete med Cell Solar ett erbjudande riktat mot privatpersoner.

– Vi tror att vi som företag faktiskt kan göra skillnad och bidra till Sveriges miljö- och klimatmål. Därför jobbar vi aktivt med att underlätta för våra kunder att själva producera el, säger Jonas Sunryd, affärsutvecklare på Ellevio.

Jonas Sunryd, affärsutvecklare.

Idag ser vi allt fler laddbara bilar på våra gator och andelen elfordon förväntas kraftigt öka de kommande åren. Även i våra hem blir vi allt mer uppkopplade och beroende av el. Det innebär samtidigt att vårt energibehov kommer att öka rejält under de kommande åren. Beräkningar visar att Sverige kommer att öka sin elanvändning upp till 190 TWh till 2045 – det är 1,5 gånger Danmarks elanvändning som måste in i Sveriges elsystem. Klimatfrågan blir dessutom allt viktigare och enligt en undersökning som Ellevio gjort vill 7 av 10 svenskar att andelen förnybar el ska öka. Ett sätt för den enskilde kunden är att sätta upp solceller på sitt tak.

Adam Lodhag ansvarig för solcellsanslutningar.

– Den tekniska utvecklingen av solceller har gått snabbt och de är idag väldigt effektiva. Därför är det en hållbar investering både för plånboken och klimatet, säger Adam Lodhag, ansvarig för solcellsanslutningar på Ellevio.

– Att investera i solceller är en långsiktig satsning. Men dagens produkter har generellt väldigt långa garantier och är därför en trygg investering över lång tid framöver. Med solceller blir det aktuella elpriset mindre intressesant och du bidrar till en positiv omställning under många år, säger Jonas Sunryd.

I ett nationellt perspektiv står solceller fortfarande för en liten del av den totala elproduktionen i Sverige. Men andelen ökar varje år. Till 2030 räknar Ellevio med att ha över 30 000 solcellskunder i sitt elnät, jämfört med dagens 7 500.

– Jag är säker på att vi kommer se en fortsatt ökad efterfrågan på både solceller och laddning för elfordon. Det beror dels på att fler skaffar elbil, men också en ökad medvetenhet om klimatfrågan och miljöpåverkan.

– Därför vill vi på Ellevio ta vårt ansvar att underlätta för våra kunder att installera solceller och öka andelen förnybar energi, berättar Adam Lodhag.

Samarbetspartner för solceller

Ellevio har ett partnerskap med Cell Solar för att gemensamt ta fram framtidens solcellslösningar för villaägaren, föreningen och för företaget med det mindre taket. Genom partnerskapet kan Ellevio redan idag erbjuda sina kunder en trygg leverantör som tar ansvar för hela installationen. Kunden får en säker och stabil installation, utan att vara expert på solceller.

Sidan uppdaterad 11 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?