Nytt elnät till Södersjukhuset – ett livsviktigt projekt

Nyheter

Elnät i landskap

Magnetkameror, hjärtscanner, dialysmaskiner – alla är de beroende av tillförlitlig el. När det nya Södersjukhuset i Stockholm växer fram har Fortum Distribution en livsviktig roll.

Det nya sjukhuset på Södermalm är ett av de största byggprojekten i landet. För Fortum Distributions del är det också ett av de större pågående projekten med investeringar på cirka 18 miljoner kronor.

– Vi bygger om elnätet för att få en än mer tillförlitlig elanslutning till Södersjukhuset. Det här är ett stort och viktigt projekt, berättar Geo Axelsson som är områdesansvarig på Fortum.

Projektet innebär bland annat att det skapas två olika anslutningar till sjukhuset för att det ska finnas full reserv om någon av kablarna skulle gå sönder. Kablarna ansluts dessutom från två olika större stationer, vilket gör att vi även garderar oss mot fel högre upp i elnätsstrukturen.

Arbetet kommer innebära att de boende i området kommer påverkas under perioder, de kommer däremot inte att märka av någon förändring i leveransen av el under arbetet. Vi kommer gräva i gatorna från Södersjukhuset till Götgatan söder om Rosenlundsparken och från Södersjukhuset direkt söder om Tjurbergsparken fram till Ringen.

Sidan uppdaterad 10 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?