Ellevios app - ett värdefullt verktyg för våra kunder

Nyheter

Ellevios app är uppskattad av många kunder. Den visualiserar information som genereras av de nya smarta elmätarna och ger en tydlig bild över elanvändningen. Sedan lanseringen har fler än 155 000 kunder skapat ett app-konto och använder den regelbundet. Läs mer om fördelarna med appen och varför du också borde ladda ner den.

Antalet användare steg kraftigt under elpriskrisen

Ellevios app visade sig bli ett viktigt verktyg för många kunder under elpriskrisen som inleddes under vintern 2021. Sedan dess har vi under perioder sett stundtals historisk höga och volatila elpriser, vilket lett till oro hos många kunder för den egna privatekonomin.

Appen hjälper användarna att få kontroll, övervaka och analysera sin elanvändning, på så sätt ökar möjligheterna att vidta åtgärder för att minska sina kostnader. Kraftiga svängningar i elpriset är tyvärr någonting som vi förmodligen kommer att få leva med framåt och därför är appen ett bra verktyg för att förstå sina förutsättningar.

Här är några av alla funktioner som du kan använda i appen

Ellevioappen, vy

 • Få en översikt och planera din elanvändning efter när priset är som lägst.

 • Förstå vad i hemmet som använder mest el, exempelvis kök (matlagning, disk samt kyl och frys som alltid står på) eller badrum (haddukstork, golvvärme och liknande).

 • Se din klimatpåverkan. Genom att lägga ihop din förväntade elanvändning baserat på tidigare användning och mängden CO2 som finns i elen i elnätet vid tillfället kan vi få fram en uppskattning av din klimatpåverkan timme för timme.

 • Du kan se både din historiska elnätskostnad, som du kan jämföra över tid, och vad din elnätskostnad beräknas bli den här månaden.

 • Få en god överblick över dina elnätsavtal. 
 • Har du solceller på taket? Då kan du se hur mycket el din solproduktion skickar ut i elnätet. 
 • Har du elbil och laddstolpe hemma? Då kan du ladda elbilen när det är som billigast eller har lägs klimatpåverkan. 
 • Koppla upp och schemalägg dina fjärrstyrda enheter från appen, som belysning och uppvärmning. 

Topp 3 mest använda funktioner i appen 

Appvy

 1. Analys (detaljerad historik över elanvändningen)
 2. Prognos (förväntad elanvändning)
 3. Faktura (faktisk debitering)

Vi fortsätter utveckla appen 

När vi startade utvecklingen av appen var målsättningen att erbjuda en bra användarupplevelse från start. Därför inledde vi ett samarbete med forskare från Kungliga Tekniska Högskolan och Uppsala universitet. Syftet med forskningssamarbetet var att få en bättre förståelse för hur olika kundgrupper tar till sig ny teknik och förstå hur de vill få information presenterad.

Utöver det genomfördes omfattande tester av appen med hjälp av en kundpanel, som gav oss värdefull feedback som vi kunde arbeta vidare med. Exempelvis efterfrågade många en så kallad ”familjedelning” så att flera i familjen än den som står på avtalet kan använda appen – något som vi tog till oss och funktionen lanserade under våren i år.

Tack vare er feedback blir appen bättre

Vi är glada för det positiva gensvaret vi får från er. Vi fortsätter givetvis att utveckla appen genom att kontinuerligt lägga till nya funktioner och förbättra användarupplevelsen baserat på er feedback och önskemål. Tack vare er återkoppling så bidrar ni till att göra appen bättre, vilket ger fördelar för alla kunder.

Få bättre koll på din elanvändning

Att hålla koll på sin elanvändning är smart, både för ekonomin och för klimatet. Därför har vi skapat vår Ellevio-app med en mängd smarta funktioner.

Läs mer om appen och ladda ner den här!

Sidan uppdaterad 11 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?