Ellevio utökar satsning på företagskunder

Nyheter

Ellevios företagskunder blir fler och fler. För att möta den ökade efterfrågan finns ett trettiotal medarbetare som jobbar dedikerat mot cirka 50 000 företag, organisationer och offentlig verksamhet. Fredrik Lejonqvist, kundansvarig för små och medelstora företagskunder på Ellevio, berättar mer om vad Ellevio erbjuder sina företagskunder.

"Mitt uppdrag är att skapa nöjda kunder"

Fredrik Lejonqvist är sedan början av 2023 ansvarig för små och medelstora företag på Ellevio. Även om uppdraget är relativt nytt har Fredrik, med 14 år inom bolaget, en lång erfarenhet från branschen. 

– Det är lätt att bara fokusera på privatkunder eller på de absolut största företagskunderna. Men små eller medelstora företag står för hela 94 procent av vårt företagskundsegment och är därför väldigt viktiga för oss. Att få chansen att ansvara och bygga upp en relation mot en så viktig kundgrupp är ett drömjobb. Vi kraftsamlar med målet att våra kunder ska uppleva en hög grad av service, säger Fredrik Lejonqvist.

Fredrik Lejonqvist
Vi strävar alltid efter att förbättra kundupplevelsen för att ni ska få det stöd ni behöver, när ni behöver det, säger Fredrik Lejonqvist, kundansvarig för små och medelstora företagskunder på Ellevio. 

Tillsammans elektrifierar vi Sverige

När företag, industrier och transporter ställer om med full kraft ökar Sveriges elanvändning dramatiskt. Enligt Ellevios Elnätsrapport 2023 kommer vi att använda 2,5 gånger mer el år 2045 jämfört med i dag. För att möta det kraftigt ökade behovet av el utvecklar Ellevio hela tiden nya arbetsprocesser och lösningar.

– Det är framför allt våra företagskunder som kommer hjälpa oss att driva energiomställningen framåt i samhället. Det är en av anledningarna till att vi strävar efter att förbättra kundupplevelsen, för att ni ska få det stöd ni behöver, när ni behöver det. Här har vi på Ellevio ett spännande och viktigt arbete framför oss, säger Fredrik Lejonqvist. 

Läs mer om vad Ellevio bidrar till

Fredrik tipsar – tjänster som underlättar er vardag

Företagskundservice
För att kunna möta behovet av spetskompetens och samtidigt skapa förutsättningar att svara snabbare på inkommande frågor har Ellevio nu startat en kundservice specifikt för företag. Här jobbar ett tjugotal rådgivare som svarar på frågor och samlar in värdefulla insikter från företagskunder.

Här berättar vi mer om vår företagskundservice

Avbrottskartan​
Strömavbrott kan inträffa oväntat eller vara planerade. Oavsett orsak vill vi att ni som kund ska få snabb och tydlig information. På vår avbrottskarta kan ni enkelt få information om strömavbrott i ert område. Via vår strömavbrottstjänst kan ni även få aktuell information via sms eller e-post. På så sätt kan ni följa strömavbrottet med uppdateringar, prognoser och felorsak. 

Anmäl er till strömavbrottsinformation

Mina sidor för företag 
På Mina sidor har vi samlat alla uppgifter om era elanläggningar som ni behöver för att hålla koll på företagets elanvändning och elnätskostnader. Här kan ni se fakturor, följa er elförbrukning, hantera kontaktuppgifter och mycket mer. Mina sidor är kostnadsfritt och tillgängligt dygnet runt. Välkomna in!

Läs mer om hur Mina sidor fungerar

Projektkartan​
Varje år genomför vi över 500 olika projekt runt om i landet. I vår projektkarta kan ni klicka er runt och följa planerade, pågående och avslutade projekt. På så sätt kan ni alltid hålla er uppdaterade kring arbeten som sker i ert område.

Klicka in på projektkartan 

Kontakta kundservice

  • Telefonnummer: 0771-53 53 00
  • Öppettider: Helgfria vardagar kl.08.00–17.00
  • Kontaktformulär

Sidan uppdaterad 11 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?