Ellevio lanserar ny podd med fokus på elektrifiering

Nyheter

Jonatan Björck är programledare för Ellevios nya poddsatsning, Elektrifieringspodden.

Ellevio, ett av Sveriges största energibolag, lanserar podden Elektrifieringspodden. Podden kommer att fokusera på elektrifiering, en av de viktigaste drivkrafterna i klimatomställningen.

I podden kommer lyssnarna att få möta experter inom olika områden som är relevanta för elektrifiering, till exempel transporter, industri och samhällsplanering. Podden kommer att röra sig mellan allvaret i klimatomställningen och det nya elektrifierade, industrialiserade samhället som byggs när utsläppen ska minska.

- Elektrifieringen är lösningen på många av de klimatproblem vi står inför, säger Jonatan Björck, chef för innehåll och marknadsföring på Ellevio och som programleder podden.

Sjöfart, säkerhet och klimatpåverkan

I premiäravsnittet tittar man närmare på hur elektrifieringen inom sjöfarten utvecklas. Gäster är Erik Froste, vd för Trafikverkets Färjerederi och Weronica Lium, kundansvarig inom transporter på Ellevio. I kommande avsnitt gästas podden av bland andra klimatjournalisten Peter Alestig, borgarrådet Åsa Lindhagen och säkerhetsexperten Mikael Toll.

- Jag upplever att det saknas mer djupgående samtal som tar lite större grepp och sätter in elektrifieringen i en kontext. Vi varvar gäster med olika typer av expertkunskaper med våra egna medarbetare och ambitionen är att vi ska kunna locka lyssnare både från branschen och bland samhälls- och energiintresserade kunder, säger Jonatan Björck.

Podden kommer att släppas varje månad, med start på Elens dag, den 23 januari.

Lyssna på podden

Lyssna direkt i spelaren nedan eller i din favoritapp. Podden finns tillgänglig på alla ledande poddplattformar.

Länk: https://shows.acast.com/elektrifieringspodden

Mer information

Jonatan Björck 072-56 15 416, jonatan.bjorck@ellevio.se

Sidan uppdaterad 10 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?