Anders Olars om övergången till Ellevio

Nyheter

Anders Olars är en av Ellevios projektledare som utgår från det nya Bollnäskontoret. Han var en del av den personalstyrka som gick över till Ellevio när Elektra Nät i Edsbyn köptes, där Anders hade arbetat de senaste tio åren som elnätschef. Vilka utmaningar såg han med att gå från ett mindre lokalt företag till en stor organisation som Ellevio? Hur upplever han sin nya roll och arbetsgivare?

Hej Anders! Kan du berätta lite om dig själv för dina nya kollegor?

-Jag är 54 år gammal och kommer från Edsbyn. Jag har en familj med två vuxna barn och bor tillsammans med min fru nära den gård där jag växte upp. När jag inte jobbar så tar jag hand om min gård eller så hittar man mig ute i naturen. Jag gillar att vandra i fjällen och att fiska. Gärna i kombination.

-Jag började min karriär som byggelektriker, blev sedan linjemontör och har de senaste tio åren arbetat som elnätschef hos Elektra Nät innan jag kom till Ellevio. Som elnätschef på ett litet bolag var det högt och lågt, allt från att svara på frågor från kunder till att vara ute och laga fel.

Nu arbetar du som projektledare på regionnät, hur är det?

-Jag ville prova något nytt och när jag började på Ellevio fick jag möjligheten att jobba som projektledare för regionnät. Tidigare jobbade jag med lokalnät. Även om båda jobben handlar om att leverera el, så finns det olika utmaningar med regionnät. Det täcker större områden, innebär mer kontakt med till exempel markägare, och fler personer är inblandade i projekten.

-Jag har precis börjat jobba med Nord/Syd-programmet. Utmaningen är att det är så stort, vilket är nytt för mig och spännande. Att leda ett projekt i den här storleken är inspirerande, särskilt med ett så kompetent team vid min sida.

Hur var det att byta arbetsgivare? Hade du några farhågor?

-Ja, det hade jag definitivt. Min största oro var att lämna ett mindre, kundnära företag för ett större som Ellevio. Jag var rädd att förlora min breda roll och bara bli en av många projektledare.

-Övergången har varit mycket positiv. Ellevio bryr sig verkligen om sina anställda och ser varje individ. Jag känner mig aldrig ensam i mitt arbete eftersom det alltid finns stöd nära till hands. Trots företagets storlek känns Ellevio som en väldigt platt organisation. Det är en öppen miljö där alla får utrymme att säga vad de tycker och hjälper varandra. Om du stöter på problem finns det alltid någon att prata med för att hitta lösningar.

Att vara med och starta ett nytt kontor i Hälsingland har varit kul. Här finns en lokal känsla trots företagets storlek och en stark framtidstro bland oss kollegor. Sammanslagningen med personalen från Arbrå blev positiv på flera sätt. Jag fick inte bara nya kollegor, jag har fått nya perspektiv också eftersom vi jobbar med olika saker.

Något annat som inte var som du tänkt dig?

-Jag trodde att ett stort företag som Ellevio inte skulle ha så mycket tid för sina kunder. Men vi tar oss tid för varje kund precis som vi gör för varandra som jobbar här.

Tack, Anders, för att du delade med dig, och välkommen till Ellevio!

Sidan uppdaterad 5 juni 2024

Hjälpte den här sidan dig?