Nytt samarbete mellan Ellevio och Eways ska hjälpa villakunderna med laddplatser

Elbil och laddning

Göran Fermbäck, Kundansvarig Transport och Distribution Eways och Kristofer Fröjd, chef för affärsutveckling på Ellevio.

Samhället elektrifieras i rasande takt och Ellevio satsar stort på att hjälpa våra kunder att hänga med i utvecklingen. Nu har Ellevio inlett ett samarbete med den marknadsledande laddoperatören Eways, där vi tillsammans ska öka tillgängligheten till laddmöjligheter.

Under de senaste åren har antalet förfrågningar om hjälp med laddlösningar ökat kraftigt i Ellevios samtliga kundgrupper. Orsaken är den explosiva ökningen av intresse för, och försäljning av, laddbara fordon. Fram till och med september 2022 utgjorde rena elbilar drygt 28 procent av personbilsregistreringarna, vilket är mer än en fördubbling i jämförelse med 2021. Mer än varannan bil som registrerades under det första halvåret 2022 var laddbar. För att möta efterfrågan på laddplatser ingår nu Ellevio ett samarbete med den marknadsledande laddopertören Eways, som idag har cirka 20 000 installerade laddplatser.

En stödjande partner hela vägen

Ambitionen är att Ellevio och Eways tillsammans ska förse tusentals villaägare och privatbostäder med laddplatser de närmaste åren.

– Utöver att erbjuda ett brett sortiment av laddboxar vill vi tillsammans vara en stödjande partner hela vägen, från idé till efter att laddboxen är installerad. För Ellevio är det extremt viktigt att våra kunder känner att vi är en aktör som bryr oss och vill hjälpa dom i energiomställningen. Med Eways som samarbetspartner kan vi hjälpa våra kunder med deras unika behov kopplat till elbilsladdning och se till att det blir en säker och högkvalitativ lösning, säger Kristofer Fröjd, chef för affärsutveckling på Ellevio.

– Både Ellevio och Eways är stora och professionella företag vilket ger kunden en trygghet i sin laddaffär. Vi kommer båda att finnas kvar i många år framåt, vilket kan vara en viktig aspekt att beakta inför beslutet att köpa en laddbox, då garantierna för den box man väljer följer med det bolag man köpt av. Potentialen i det här samarbetet är enorm och jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att kunna bidra väsentligt till det nationella målet om en fossiloberoende fordonsflotta till 2030, säger Niclas Sahlgren, vd på Eways.

Ett brett sortiment med marknadens bästa priser

Enligt Joakim Andersson, projekt- och partneransvarig på Eways, är bredden på bolagets sortiment en stor fördel. I sortimentet finns laddare från olika leverantörer som är anpassade för kundernas skiftande behov.

– Vi erbjuder också leveranser med olika omfattning – från enskilda laddboxar till en komplett installation med lastbalansering och olika betallösningar. Eftersom vi säljer så pass stora volymer kan vi ha mycket konkurrenskraftiga priser på hela vårt sortiment. En annan stor fördel är att vi har en egen serviceorganisation som säkerställer att vi kan hantera garantiåtaganden snabbt och smidigt.

Hur ska man egentligen tänka kring elbil i dessa tider när elpriserna skenar?

På senare tid har elpriserna stigit till en nivå som vi inte sett tidigare, speciellt i södra Sverige. Förutom att prisnivån har stigit så har även volatiliteten ökat, vilket gör att det fortfarande går att hitta tidpunkter med lägre priser, framför allt på nätter och helger.

– Med ett elhandelsavtal som bygger på rörligt pris och timmätning så kan man som konsument utnyttja detta genom att ladda sin bil under natten. Med laddboxarna från exempelvis Easee, CTEK och Chargeamps i sortimentet så finns det även möjlighet att styra din laddning smart via Ellevios app, det vill säga utifrån minsta möjliga kostnad eller när laddningen har som minst klimatpåverkan, säger Kristofer Fröjd.

Vi hjälper dig att skaffa laddbox

Tillsammans med Eways erbjuder vi ett brett sortiment av laddboxar med tillbehör, allt för att passa dina behov. Med laddboxarna från CTEK och Chargeamps så kan du med Ellevios app schemalägga din laddning smart, det vill säga när elpriserna är som billigast.

Läs mer och se våra erbjudanden

Ellevio Energy Solutions AB

Sidan uppdaterad 10 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?