Fem anledningar till varför din bostadsrättsförening ska skaffa laddplatser

Elbil och laddning

Vill du att din förening ska skaffa laddplatser? Här har vi samlat fem snabba och enkla argument som du kan använda i en motion eller på ert nästa möte.

1. Möter framtidens beov

Antalet laddbara bilar har ökat med 36 procent enligt elbilsstatistik.se och prognoser visar att försäljningen av elbilar kommer öka. Dessutom förbjuds nya fossibilar i EU från 2035.

2. Ökar fastighetens värde

Bostadsrättsföreningar med laddstolpar kan ses som mer attraktiva för potentiella köpare och hyresgäster. Detta kan öka efterfrågan och därmed öka värdet på medlemmarnas bostäder i föreningen.

3. Säkrare än vanliga uttag

Förutom att laddning via vanligt uttag tar längre tid så är det inte lika säkert. Varje laddare har en egen jordfelsbrytare som skyddar mot jordfel. Skulle det uppstå något fel så kommer laddaren automatiskt slå av laddningen.

4. Ekonomisk besparing för boende

Boende med elbilar undviker externa laddningskostnader och sparar därmed pengar genom att använda föreningens laddstolpar.

5. Bidrar till en hållbar framtid 

Laddstolpar stödjer övergången till elbilar och hjälper föreningen att bidra till elektrifieringen och i förlängningen energiomställningen.

Mall för motion till föreningsstämma

Vi har tagit fram en mall som du kan använda som utgångspunkt till en motion för en föreningsstämma. Ladda ner mallen, fyll i era uppgifter och skicka sedan till styrelsen

Ladda ner mall (Word)

Funderar ni på laddplats?

Behöver ert företag eller förening hjälp att installera laddplatser för elbilar? Vi hjälper er från start till mål.

Läs mer här

Sidan uppdaterad 10 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?