Hur gör jag för att sälja överskottsel?

Uppdaterad:

Din överskottsel som du inte använder går automatiskt ut på elnätet, från oss på Ellevio får du så kallad nätnytta för detta. Ersättningen varierar beroende på i vilket elnätsområde du bor och tid på året. Se prislista för aktuell ersättning. Välj prislista för Mikroproduktion 16-25A eller Mikroproduktion 35-63A.

Du kan själv välja vem du vill sälja din överskottsproduktion till. I Sverige så är det enligt ellagen mottagningsplikt för anläggningar på max 100A, vilket innebär att det elhandelsföretag som du har för din konsumtion måste ta emot mätvärden för din överskottsproduktion. Det är dock viktigt att du själv säkerställer att ditt elhandelsavtal innehåller ersättning för överskottsproduktion, annars kan din ersättning gå förlorad. Om du inte själv gör ett aktivt val gällande elhandelsföretag, både för konsumtion och produktion, kommer du anvisas till GodEl.

För anläggningar över 100A gäller inte mottagningsplikt, du som kund måste därför kontakta det elhandelsföretag du önskar teckna avtal med för att säkerställa ersättning för överskottsproduktionen.

Hittar du inte vad du söker?

Kontakta oss här

Hjälpte den här sidan dig?