När får jag en ny elmätare?

Uppdaterad:

Under perioden 2022-2023 kommer vi att installera smarta elmätare hos dig och i nästan en miljon andra svenska hushåll. Ange din adress eller ort i vår sökfunktion så kan du se när vi planerar att genomföra elmätarbyte i ditt område.

Innan vi kommer till din adress får du först ett informationsutskick att vi befinner oss i ditt område. I nära anslutning till mätarbytet kontaktar vi dig via sms, e-post, Kivra, brev eller via anslag i din trappuppgång. Du får även information om ifall du behöver vara hemma när elmätarbytet utförs.

Uppdatera gärna dina kontaktuppgifter via Mina sidor, så att information om elmätarbytet enkelt når fram till dig.

Sitter elmätaren inne i din bostad, får du en avisering med tidsbokning. Har du fått en sådan avisering och vill bekräfta eller ändra tiden gör du det via vår bokningsportal.

Bra för dig att tänka på vid elmätarbytet:

  • Det är bra om du stänger av och kopplar ur känslig elektronik då det kommer bli ett avbrott under en kort stund, det kan vara exempelvis datorer, router eller servrar. Om du bor i lägenhet och din elmätare är placerad i fastighetens källare, elrum eller trapphus så får du ett sms inför mätarbytet om vi har ett mobilnummer till dig. Säkerställ gärna att vi har rätt kontaktuppgifter till den genom att logga in på Mina sidor.
  • Om en säkring gått inne hos dig efter elmätarbytet - byt/återställ säkring samt jordfelsbrytare. Läs mer om hur du kontrollerar din säkring och jordfelsbrytare

Hittar du inte vad du söker?

Kontakta oss här!

Hjälpte den här sidan dig?