Kommer min laststyrning fungera med den nya elmätaren?

Uppdaterad:

Nej det kommer den inte göra.

Om du idag har utrustning kopplad till elmätarens laststyrning, till exempel varmvattenberedaren, så kommer den inte längre kunna användas då den tekniken inte stöds av den nya elmätaren.

Vad innebär det för mig som kund?

Våra montörer kommer i samband med mätarbytet lämna laststyrning i slutet läge (låglastläge, vilket oftast betyder på), om inte annat önskas. Det är viktigt att du efter elmätarbytet själv kontrollerar att din utrustning fungerar. Om du fortsatt vill ha laststyrning behöver du köpa ett så kallat kopplingsur, som finns hos detaljhandelsföretag inom elteknik, för att kunna styra din utrustning. Beroende på hur din anläggning är utformad kan det krävas att installationen av ett kopplingsur utförs av behörig elektriker.

När elmätarbytet skett kommer vi på Ellevio inte att ändra ditt abonnemang, om du har abonnemangsformen Tid kan fakturan därför bli högre än tidigare i och med att utrustningens strömtillförsel inte längre anpassas till abonnemanget. Om du önskar ändra ditt abonnemang gör du det enklast själv via vår tjänst Abonnemangsväljaren.

Hittar du inte vad du söker?

Kontakta oss här!

Hjälpte den här sidan dig?