Teknisk specialist till Ellevio Energy Solutions

Maila oss Plats: Stockholm eller Karlstad

Användare ikon Avdelning: Strategy and Business Development

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Vi vill vara drivande i elektrifieringen av Sveriges företag – och startade därför Ellevio Energy Solutions. Nu söker vi dig som vill designa och utveckla innovativa energilösningar åt våra kunder och på sätt hjälpa dem i omställningen. Hos oss blir du del av ett litet, men entreprenöriellt, målinriktat och visionärt team som vill utveckla och driva vår nya verksamhet med målsättningen att bli ett av Sveriges ledande företag inom energitjänster – och bidra till en elektrifierad fossilfri framtid!

Om rollen som Teknisk specialist

Ellevio Energy Solutions (EES) utvecklar och framtidssäkrar elanläggningar, batterilösningar och laddlösningar. Som Teknisk specialist på EES kommer du ansvara för att skapa kundanpassade lösningar inom våra tre tjänsteområden – ofta också en kombination av dem. Du kommer även att arbeta med att genomföra bedömningar av existerande kundanläggningar.

Detta innebär att du kommer att arbeta från ax till limpa i förprojekteringen och då bland annat:

  • Genomföra detaljerad teknisk kvalificering av kundbehov och -förutsättningar.
  • Dimensionera nätstationslösningar utifrån kundbehovet.
  • Genomföra tekniska bedömningar/besiktningar av kundanläggningar.
  • Analysera förutsättningar i lokal- och regionnät, driva dialog med nätbolag samt analysera tillståndskrav.
  • Driva teknisk förstudie.
  • Driva kunddialoger på detaljerad teknisk nivå.
  • Göra kostnadsberäkningar/kalkyler och tillhandahålla underlag till business case.

Du kommer att arbeta nära tekniska säljare, projektledare och anläggningsägare och rapportera till Head of EES.

”Ellevio Energy Solutions erbjuder energilösningar till företag – allt från att bygga framtidssäkrade elanläggningar åt större industrier till att elektrifiera transporter – och investerar dessutom i nya lösningar för att utveckla energisystemet. Som Teknisk specialist får du jobba nära kunderna och skräddarsy lösningar åt dem. Vi är ett litet, men målinriktat och snabbrörligt team. Om du är kund- och lösningsorienterad och dessutom uthållig – då kommer du trivas hos oss.”

Maria Ramstedt Presits, Head of Energy Solutions

Om dig

För att du ska trivas och utvecklas hos är du nyfiken på nya tekniker och beredd att prova nya lösningar på ett strukturerat sätt. Du omvärldsbevakar och trendspanar och utmanar dig hela tiden att hitta mer innovativa och effektiva lösningar på de frågeställningar som du ställs inför. För att du ska passa och trivas i den här rollen söker vi dig som är analytisk och ser logik och samband i komplex information. Det är också viktigt att du gillar att samarbeta, eftersom det är en viktig del av din roll. Vi ser också gärna att du är kreativ, tycker om att hitta nya lösningar och har ett personligt driv. För oss är det viktigt att hitta rätt person och därför kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

I rollen som Teknisk specialist söker vi dig som är civilingenjör inom elkraftsteknik eller motsvarande. Du har minst tre års erfarenhet inom kraftförsörjningsprojekt och har arbetat med projektering, nätplanering, nätutredningar eller liknande. Du har arbetat i stora projekt med komplexa distribuerade system (gärna modulbaserade), och är van vid att ta fram tekniska ritningar och förfrågningsunderlag, samt kalkylunderlag.

Det är meriterande om du har arbetat med att ta fram lösningar som integrerar batterilösningar och/eller nätlösningar, samt om du har erfarenhet av att ta fram lösningar tillsammans med leverantörer och att arbeta direkt mot kund. Det är också meriterande om du har arbetat med högspänningsanläggningar. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

 

Ellevio som arbetsgivare

Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera – utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel. Vi är glada för att en stor del av våra anställda utvecklas internt.

Ta reda på mer!

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 2023-04-24.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Ramstedt Presits på maria.ramstedt@ellevio.se eller på tel. 073-302 93 57 eller vår rekryterare Alva Ejdsell på alva.ejdsell@ellevio.se eller på tel. 072-381 34 14.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt. Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller. Om den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

  • Årets Karriärföretag

Karriärföretag 2021, 2022, 2023