Kontakt vid strömavbrott

Om du har strömavbrott och önskar göra en felanmälan hittar du hur du gör här.

stromavbrott_tips.png

Gör en strömavbrottsanmälan

Ring: 020-44 11 00

Dygnet runt. Gäller endast strömavbrott, ej kundservice.

Du kan också göra en strömavbrottsanmälan här!

Har du strömavbrott?

På vår karta kan du se om du har strömavbrott samt orsaken och när det beräknas vara åtgärdat. Du kan även enkelt felsöka och anmäla avbrott här.

Vår strömavbrottskarta

Vanliga frågor och svar

Ett strömavbrott kan bero på en rad olika orsaker, till exempel fel på en elkabel eller en väderrelaterad orsak. På den här sidan hittar du mer detaljerad information kring de vanligaste orsakerna till ett avbrott.

Om du inte redan anmält dig till att få information om både planerade och oplanerade strömavbrott så hittar du på denna sida information om hur du enkelt anmäler dig för att få information via sms eller mejl.

När ett strömavbrott inträffar är ofta en av de första frågorna man undrar över "hur lång tid kommer det att ta innan strömmen är tillbaka?" Tyvärr kan vi inte lämna en prognos omedelbart i samband med att strömavbrottet inträffat. Det är först när vi har lokaliserat felet och när vi vet vilka insatser som behövs som vi kan göra en uppskattning av hur lång tid det kommer ta innan våra kunder får tillbaka strömmen. Det sker antingen genom att vi kopplar om elen efter att vi har hittat felet, så att kunderna får ström från annat håll, eller att vi kan laga eller byta ut det som gått sönder.

När våra tekniker kommit till platsen och under tiden vi letar efter felet kan det vara så att strömmen kommer och går hos våra kunder.

Du kan kontrollera om strömavbrottet redan är felanmält, det gör du via vår avbrottskarta.

Om strömavbrottet inte redan är anmält kan du göra detta via avbrottskartan genom att klicka på den blå knappen "Anmäl strömavbrott" under "Syns inte ditt avbrott i kartan?" eller genom att ringa till Felanmälan på telefon 020-44 11 00, de har öppet dygnet runt.

Text uppdaterad: 10 mars 2022

Hjälpte den här sidan dig?