Säkerhetsskyddsspecialist

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Legal and Security

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Om rollen som Säkerhetsskyddsspecialist

Verksamheten som bedrivs hos oss på Ellevio är samhällsviktig och en förutsättning för den svenska samhällsutvecklingen. Har du en relevant utbildning och lång erfarenhet inom säkerhetsskyddsarbete? Då är rollen som säkerhetsskyddsspecialist något för dig!

Som säkerhetsskyddsspecialist har du stora möjligheter att bidra till utvecklingen av säkerhetsskyddsfrågorna inom Ellevio. I rollen arbetar du strategiskt och utvecklingsinriktat med säkerhetsskyddsfrågor inom bolaget. Du genomför särskild säkerhetsskyddsbedömning, lämplighetsprövning och företräder Ellevio i samrådsprocesser. Du upprättar säkerhetsskyddsavtal och har kontakt med leverantörer och samverkansparter. I rollen ingår att ta fram rutiner och policys inom området, och du stöttar verksamheten med din specialistkompetens i säkerhetsskyddsfrågor. Resor inom Sverige förekommer.

Rollen består av men är inte begränsad till:

 • Framtagande av säkerhetsskyddsavtal
 • Genomföra särskild säkerhetsskyddsbedömning med lämplighetsprövning, och vid behov företräda bolaget i samråd med tillsynsmyndigheter
 • Upprätta policys och rutiner inom området
 • Stötta verksamheten med specialistkompetens inom säkerhetsskyddsområdet
 • Delta i arbetet med säkerhetsskyddsanalys och säkerhetsskyddsplan
 • Vid behov stödja inom övriga säkerhetsskyddsområden

”Som Säkerhetsskyddsspecialist arbetar du i en säkerhetsenhet där teamkänsla, leverans och utveckling på såväl professionellt som personligt plan är en del av vardagen.” – Thomas Mileborn, Säkerhets- och säkerhetsskyddschef

Vem är du vi söker?

För att trivas i rollen tror vi att du som person har en hög integritet och är resultat- samt lösningsorienterad. Du har god social kompetens och samarbetsförmåga. Du har god kännedom om lag, förordning och föreskrifter och vet var du kan hitta relevant information. Du är initiativtagande och fattar egna beslut inom ramen för dina mandat. Din svenska är mycket god i både tal och skrift och du har lätt för att förmedla ett budskap i såväl text som muntligt. Du är analytisk och noggrann med förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete. Omvärldsbevakning inom ditt område ser du som en naturlig del av arbetet.

För rollen som Säkerhetsskyddsspecialist har du:

 • Akademisk examen relevant för tjänsten, exempelvis inom juridik eller samhällsvetenskap
 • Relevant och aktuell utbildning inom säkerhetsskydd alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Flera års dokumenterad aktuell erfarenhet av strategiskt säkerhetsskyddsarbete
 • Erfarenhet av att arbeta med framtagande av säkerhetsskyddsavtal enligt nuvarande lagstiftning
 • Erfarenhet av att genomföra särskild säkerhetsskyddsbedömning med lämplighetsprövning
 • Erfarenhet av att ta fram policys, samt att hålla internutbildningar inom säkerhetsskyddsområdet
 • Erfarenhet av framtagande av säkerhetsskyddsanalys

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete med säkerhetsskyddad upphandling
 • Kunskaper om energisektorn och elnätsverksamhet
 • Erfarenhet av samråd med myndigheter

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast 2023-12-08.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande säkerhetsskyddschef Malin Reinhold på malin.reinhold@ellevio.se eller via växeln på tel. 08 – 606 00 00 eller vår rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070-813 45 86.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

 • Årets Karriärföretag

Karriärföretag 2021, 2022, 2023