Säkerhetsskyddssamordnare

Maila oss Plats: Stockholm eller Karlstad

Användare ikon Avdelning: Legal and Security

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Hos oss är du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen! Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Verksamheten som bedrivs hos oss på Ellevio är samhällsviktig och en förutsättning för den svenska samhällsutvecklingen. Om Ellevio låter intressant för dig och du brinner för att arbeta med säkerhetsskydd så kan rollen som Säkerhetsskyddssamordnare vara något för dig!

Om rollen som Säkerhetsskyddssamordnare

I och med att vi renodlar vår elnätsverksamhet kommer vi att behöva bygga upp en ny säkerhetsskyddsorganisation. Ett starkt säkerhetsskydd är viktigare än någonsin och vi på Ellevio har ambitionen att aktivt fortsätta vårt arbete inom området för att ligga i framkant.

I rollen arbetar du operativt med samordning av Ellevios säkerhetsskyddsfrågor. Du arbetar med dagliga administrativa uppgifter men även med att utvärdera olika analyser av risk- och sårbarhetsmoment som kan komma att inträffa eller har inträffat. Du kommer även genomföra utbildningar inom säkerhetsskyddsområdet samt utveckla processer, rutiner och instruktioner.

Rollen består bland annat av att:

 • Arbeta med utveckling av processer, rutiner och administration
 • Stödja i säkerhetsskyddsfrågor inom Ellevio
 • Genomföra kontroller av efterlevnad inom säkerhetsskydd
 • Utbilda inom säkerhetsskyddsområdet
 • Genomföra personsäkerhetskontroller och säkerhetsprövningsintervjuer
 • Upprätta säkerhetsskyddsavtal (SUA)
 • Genomföra särskilda säkerhetsskyddsbedömningar (SSB)

Vem är du?

För att trivas i rollen har du ett bra ordningssinne och är duktig på att strukturera ditt arbete. Du trivs med att arbeta i snabbrörliga organisationer och vi ser gärna att du har erfarenheter från privata sektorn. En viktig del i rollen är att värdera kraven både utifrån lagkravsuppfyllnad samt ett affärsmässigt perspektiv där din kreativitet och pragmatiska förhållningssätt kommer att vara värdefullt.

Du har en förståelse för hur rutiner och processer bör planeras samt organiseras för att nå ett bra resultat. Då rollen innefattar flertalet olika samarbeten är det viktigt att du har en god social förmåga och känner dig trygg i att ta initiativ både med välkända och nya personer. Du trivs med att arbeta såväl operativt som strategiskt.

För rollen som Säkerhetsskyddssamordnare har du:

 • Akademisk examen relevant för tjänsten, exempelvis inom juridik eller samhällsvetenskap eller annan utbildning inom säkerhet eller säkerhetsskydd som är relevant för tjänsten, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Några års erfarenhet av att arbeta inom säkerhetsskyddsområdet
 • Erfarenhet av att upprätta säkerhetsskyddsavtal (SUA), genomföra personsäkerhetskontroller och säkerhetsprövningsintervjuer
 • Genomföra utbildningar
 • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel. 

Ta reda på mer!

Bra för dig att veta!

Vi vill tillsätta våra tjänster så snart vi hittar en bra match och därför rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast 17 april.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta säkerhetsskyddschef Thomas Mileborn på thomas.mileborn@ellevio.se eller på tel. 072-381 33 22. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Gabriella Boumadi på gabriella.boumadi@ellevio.se eller på tel. 070-813 45 86.

Tester ingår som ett steg i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett problemlösningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag då vi hanterar alla rekryteringar internt.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

 • Årets Karriärföretag

Karriärföretag 2021, 2022, 2023