Informationssäkerhetsansvarig

Maila oss Plats: Stockholm eller Karlstad

Användare ikon Avdelning: Legal and Security

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och därmed en samhällsviktig aktör och möjliggörare för klimatomställningen. Hos oss är du en del av en trygg framtidsbransch som är en förutsättning för den svenska samhällsutvecklingen. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?

Verksamheten som bedrivs hos oss på Ellevio är samhällskritisk och säkerheten kring den viktigare än någonsin. Vi har ambitionen att aktivt fortsätta vårt arbete inom säkerhetsområdet för att ligga i framkant.

Vi utökar nu med en Informationssäkerhetsansvarig till vårt säkerhetsteam

 

Om rollen som Informationssäkerhetsansvarig

Som Informationssäkerhetsansvarig blir ditt uppdrag att, tillsammans med Informationssäkerhetsspecialisten, säkerställa processer, tolka krav och lagstiftning kopplat till informationssäkerhet samt agera stöd och ge support till verksamheten i informationssäkerhetsfrågor. I din roll ingår att hantera de nya EU-direktiven, som ställer helt nya krav på oss, samt att leda och samordna arbetet med ledningssystem för informationssäkerhet (LIS). Du kommer också att arbeta nära IT-säkerhetsteamet med att identifiera risker och besluta om åtgärder inom IT- och OT-säkerhet.

Hos oss ingår Säkerhet som en del i Juridikavdelningen och består, utöver informationssäkerhetsrollerna, av Säkerhetschef, Säkerhetsstrateger och Säkerhetssamordnare samt ett team som arbetar med säkerhetsskydd.

Dina arbetsuppgifterna blir bland annat att:

 • Utveckla och följa upp informationssäkerhetsarbetet
 • Upprätta policys och rutiner inom området samt förvalta dessa
 • Vara kontaktperson mot vår verksamhet, leverantörer samt mot berörda myndigheter
 • Medverka vid upphandlingar som stöd inom informationssäkerhetsområdet
 • Utbilda verksamheten i vår process för informationssäkerhet (informationsklassning)
 • Vid behov stödja inom övriga säkerhetsområden

Rollen kan vara placerad på vårt huvudkontor i Stockholm eller på regionkontoret i Karlstad. Resor inom Sverige förekommer.

Vem är du?

För att trivas i rollen tror vi att du är van vid att arbeta i snabbrörliga organisationer och vi ser gärna att du har erfarenheter från privata sektorn. En viktig del i rollen är att värdera kraven både utifrån lagkravsuppfyllnad samt ett affärsmässigt perspektiv där din kreativitet och ditt pragmatiska förhållningssätt kommer att vara värdefullt. Du behöver också trivas med att hantera såväl strategiska som operativa frågor.

Vi söker dig som har:

 • Relevant utbildning från högskola eller universitet alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Arbetslivserfarenhet inom informationssäkerhetsområdet, strategiskt och operativt.
 • God kunskap och erfarenhet om ISO/IEC 27000-serien och ledningssystem som är baserade på dessa.
 • Erfarenhet av att arbeta med framtagande av pedagogiska och verksamhetsanpassade styrdokument kopplat till olika lagstiftningar.
 • Erfarenhet av att hålla utbildningar och workshops inom området.

Det är meriterande med:

 • kunskap inom IT-säkerhet
 • erfarenhet av arbete med upphandlingar
 • kunskap om energisektorn och elnätsverksamhet
 • Information Security Management Professional (ISMP)
 • Certified Information System Security Professional (CISSP)
 • Certified Information Systems Auditor (CISA)
 • Global Information Assurance Certification (CIAC)

Som person är du lugn och trygg med förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete. Du har god kännedom om lag, förordning och föreskrifter och vet var du kan hitta relevant information. Din samarbetsförmåga är mycket hög och du är en stark kommunikatör som inger förtroende och ofta får med dig andra.  Din svenska är mycket god i både tal och skrift och du har lätt för att förmedla ett budskap i såväl text som muntligt. Omvärldsbevakning inom ditt område ser du som en naturlig del av arbetet.

Ellevio som arbetsgivare

Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du stora möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022, 2023 och 2024. Vi arbetar ständigt för ett hållbart och utvecklande arbetsklimat där jämställdhet, mångfald och inkludering är en självklarhet. Till exempel finns ELLE-nätet, Ellevios interna kvinnliga nätverk, för att skapa förutsättningar för ökad samverkan och trivsel.

Ta reda på mer!

Möt några av dina blivande kollegor

Läs mer om vårt erbjudande till anställda

Läs mer om vår rekryteringsprocess

Bra för dig att veta!

Gillar du det du har läst hittills och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 17 april. Vi avser dock att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.

Vid frågor gällande tjänsten kontakta rekryterande chef Thomas Mileborn på thomas.mileborn@ellevio.se eller på tel 072-381 33 22. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Ellevios rekryterare Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

Tester ingår som ett steg i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett problemlösningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser.

Då vi är en samhällsviktig verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Eftersom den aktuella tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass genomför vi, i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585,) en säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Om du söker en tjänst hos oss som kan komma att krigsplaceras får du information om det i samband med din anställning.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

 • Årets Karriärföretag

Karriärföretag 2021, 2022, 2023