One Nordic vinnare av Ellevio Safety Award 2023

Nyheter

One Nordics hållbarhetschef Hanan Dahlkvist och Karolina Viksten, hållbarhetschef på Ellevio.

För att rikta strålkastarljuset mot en av våra absolut viktigaste hållbarhetsfrågor delar Ellevio varje år ut Ellevio Safety Award till den entreprenör som utmärkt sig särskilt för att skapa säkra arbetsplatser. Årets vinnare blev One Nordic.

Vinnaren övertygade bland annat juryn med ett starkt eget säkerhetsprogram, förmåga till förbättringar över tid och genom att påpeka förbättringsmöjligheter hos oss som beställare.

Vi på Ellevio och alla våra entreprenörer har bråda dagar. Att bygga ut och förstärka elnäten är en förutsättning för energi- och klimatomställningen. Dessutom ska vi serva och felavhjälpa i näten så att våra kunder aldrig står utan ström. Men byggprojekt och arbete med elspänning är riskfyllda verksamheter för dem som arbetar operativt i fält. Därför jobbar vi med att skapa säkra förutsättningar på en mängd olika sätt. Det är ett arbete som pågår varje dag, året om och vi har en nollvision mot olyckor och arbetsrelaterade sjukdomar.

- De som står för arbetet i fält är våra entreprenörer. Vi är väldigt beroende av dem för att lyckas med vårt uppdrag. Deras förebyggande arbete med arbetsmiljö och elsäkerhet grunden för att vi ska ha säkra arbetsplatser och en god säkerhetskultur. Därför delar vi varje år ut Ellevio Safety Award till en entreprenör som utmärkt sig lite extra för att skapa säkra arbetsplatser. I år var vinnaren given – One Nordic, säger Karolina Viksten, hållbarhetschef på Ellevio.

Priset delades ut på Ellevios årliga entreprenörsdag i veckan och togs emot av One Nordics hållbarhetschef Hanan Dahlkvist. I sitt tacktal tillägnade Hanan priset till alla Ones ansvariga chefer.

- Hanan har helt rätt – att säkerställa säkra och goda arbetsplatser är inte ett ansvar som ligger på bolagens hållbarhetsavdelningar utan detta måste genomsyra hela organisationen och där har alla chefer och arbetsledare ett stort ansvar. Precis det som One visat att man är beredd att ta, säger Karolina Viksten.

Grattis OneNordic – vi är glada och tacksamma för ert stora engagemang och för att ni också pushar oss som beställare framåt!

Vår motivering

Årets vinnare har fortsatt att bevisa att de har ett starkt fokus på hälsa och säkerhet; både med egna aktiviteter och genom en öppen och transparent dialog med oss som beställare.

Några exempel:

  • Ett starkt eget säkerhetsprogram, proaktiva aktiviteter om säkerhetskultur, riskanalyser med uppföljning och eget Lessons Learned-verktyg visar på ett stort engagemang och nytänk inom företaget.
  • Förmåga till förbättringar över tid. Inom mätarsbytesprogrammet AMM hade årets vinnare utmaningar i början, men genom att ta dessa på stort allvar och införa åtgärder kunde programmet avslutats under 2023 med mycket låg olycksstatistik.
  • Årets vinnare hade bäst resultat vid våra Flying audits under året – 100 procent på flera kategorier i projekt efter projekt.
  • 90 procent av personalen har gått vår uppdaterade utbildning Säker arbetsplats, inklusive många av cheferna.
  • Sist men inte minst: Årets vinnare har påpekat förbättringsmöjligheter hos oss som beställare. Det är vi mycket tacksamma för, och det är precis det vårt nya program för säkra förutsättningar vill uppmuntra till!

Sidan uppdaterad 10 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?