Fortum tar hjälp av helikopter

Nyheter

Elnät i landskap

Med start den här veckan besiktigar Fortum sitt elnät i Värmland – med hjälp av helikopter.

Besiktningen är en viktig del i vårt arbete för att underhålla och förbättra vårt elnät. Från helikoptern får vi en oslagbar överblick och kan upptäcka fel och brister i elnätet som vi annars har svårt att se. Besiktningen är också viktig för att se var vi behöver röja i våra ledningsgator. På så sätt minimerar vi risken för att träd faller ner över ledningar i samband med till exempel hård vind.

– Det här är ett jätteviktigt arbete. Varje år lägger vi ner hundratals timmar på besiktning, både planerad i förebyggande syfte och oplanerad i samband med större oväder, berättar Sven Stångberg som är underhållsingenjör på Fortum Distribution.

Flygningarna påbörjades i måndags och fortsätter under resten av veckan. Vi tar sedan ett uppehåll under veckan 13, för att fortsätta under vecka 14. Varje morgon rapporterar vi in till P4 Värmland var vi ska flyga under dagen.

Det är entreprenören Eltel som sköter besiktningen åt Fortum. Mer information om flygningarna fås på telefonnummer 070-320 54 56.

Kontaktperson Jonatan Björck, kommunikatör på Fortum Distribution 08-671 73 72

Sidan uppdaterad 10 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?