Fortum Distribution växer – 60-tal nya tjänster under 2015

Nyheter

Elnät i landskap

Fortum Distribution fortsätter sina satsningar för att förstärka och förnya elnätet. Samtidigt växer också företaget. Under 2014 anställdes 46 personer och målet är att anställa upp mot 60 personer under 2015. – Både vi som företag och hela vår bransch är inne i ett väldigt spännande skede, säger Fortum Distributions vd Johan Lindehag.

El är hett – det råder det ingen tvekan om. Energibranschen och i synnerhet delen som sysslar med elnät är en av de största investerarna i landet. Under de senaste tio åren har Fortum investerat cirka 12,5 miljarder kronor för att förstärka och förnya elnätet och förse kunderna med smarta elmätare. Och investeringarna kommer öka.

– Vår plan är att stadigt öka investeringarna under de kommande åren. För att klara av det behöver vi ha in kompetent personal som vill vara med och bygga framtidens elnät, säger Johan Lindehag.

Under 2014 anställde Fortum Distribution 46 personer och är nu uppe i totalt 391 anställda. Merparten av tjänsterna som tillkom under förra året finns i Stockholm, men även i Karlstad, Arbrå och Kungsbacka. Under 2015 finns behov för att anställa upp emot ett 60-tal personer inom bland annat nätplanering, driftövervakning och kundnära tjänster som mätning och anslutningar men också inom IT och ekonomi. Just nu ligger ett 20-tal tjänster ute att söka.

– Det är otroligt kul att vi är ett företag som växer. El är en självklarhet i dagens moderna samhälle och vi har en väldigt viktig roll i att se till att näten fortsätter utvecklas och klarar av även framtidens behov, säger Johan Lindehag.

– Förutom att vi har anställt och fortsätter rekrytera så tycker jag det är positivt att många fortsätter sin karriär inom företaget, på nya positioner. Det visar att vi är en arbetsplats där man som medarbetare kan utvecklas, avslutar Johan Lindehag.

Läs mer om tjänsterna på www.fortum.se/distribution.

Kontaktperson Jonatan Björck, kommunikatör på Fortum Distribution 08-671 73 72

Sidan uppdaterad 10 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?