Ellevio – Excellent arbetsgivare 2024

Nyheter

Även i år får Ellevio toppresultat i Nyckeltalsinstitutets stora kartläggningar av villkoren på den svenska arbetsmarknaden – vi är glada över att ha mottagit utmärkelsen ”Excellent Arbetsgivare” sedan 2021.

Ellevio tillhör de tio procent bästa arbetsgivarna i Nyckeltalsinstitutets kartläggning av rådande arbetsvillkor i svenskt arbetsliv (Attraktiv Arbetsgivarindex) och kartläggning av jämställda arbetsvillkor för män och kvinnor i svenskt arbetsliv (Jämställdhetsindex JÄMIX) . Det innebär att vi även i år kan titulera oss ”Excellent arbetsgivare” – en utmärkelse som vi mottagit sedan 2021.  

År 2021 utsågs vi dessutom till den mest attraktiva arbetsgivaren i Sverige av Nyckeltalsinstitutet. Läs mer om det här

Nyckeltalsinstitutets undersökning bygger på statistik från 2023 och omfattar över 800 000 arbetstagare i Sverige, från 20 olika branscher. Bland annat kartläggs sjukfrånvaro, personalomsättning, lön, kompetensutveckling, chefsstrukturer och karriärmöjligheter. 

– När Nyckeltalinstitutet bryter ut energibranschen är vi dessutom tvåa i Attraktiv arbetsgivarindex och bäst i branschen i Jämställdhetsindex.  Det är om något ett kvitto på att vårt systematiska arbete med jämställdhet och arbetsmiljö ger bestående resultat, säger Susanne Bragée, Head of People, Culture & Sustainability. 

Susanne Bragée
Susanne Bragée, Head of People, Culture & Sustainability. 

Läs mer om årets utmärkelse här

Sidan uppdaterad 17 juni 2024

Hjälpte den här sidan dig?