Ladda med klappar under granen

Energi hemma

En blinkande tröja, en ryggsäck som syns i mörkret eller varför inte ge bort lite ljusterapi? Här bjuder vi på fem lysande klappförslag att inspireras av.

1. Knäpptyst i snön

Okej, det här lär inte bli årets julklapp. Men hur cool är inte denna elektriska snöskoter från det franska märket Moonbike? Världens tystaste snöskoter är tre gånger lättare än en vanlig skoter, når en maxfart på 42 km/h och har en räckvidd på 64 km. Och det enda klimatavtryck du lämnar är spåren i snön.
Pris: 87 500 kronor.

2. Klä dig i LED-ig jultröja

Som en egen juldekoration kommer du att se ut i denna blinkande tröja från Rusta utrustad med ett antal LED-lampor. Och känner du för att pyssla i vinter kan du göra din egen tröja. Det är faktiskt lättare än du tror. Här visar vi hur du gör.

3. Aldrig strömlös

Med en Powerbank med dynamovev kan du vara säker på att du alltid har ström för att ladda telefonen. Powerbanken kan laddas av solen, med en USB-kabel eller din egen handkraft. Det är bara att sätta igång och veva. Från smartasaker.se.

4. Packad så att det syns

Ryggsäcken FireDry (20 liter) är vattentät och har belysning på både fram- och baksidan. Lamporna gör dig synlig i mörkret och drivs av medföljande powerbank som kopplas in med en USB-sladd inuti ryggsäcken. Från smartasaker.se

5. Ett ljus i mörkret

Hör du till dem som lätt blir nedstämd under årets mörkaste årstid? Då borde du önska dig en ljusterapilampa. Den här modellen kommer från Philips och låter dig vakna varsamt till en soluppgång och ljudet av fågelkvitter eller vågskvalp. Går det att få en bättre start på morgonen?

Sidan uppdaterad 10 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?