Låt solen ”vattna” blommorna – 5 lysande prylar till trädgården

Energi hemma

Sommaren är festernas och utomhusmiddagarnas tid. Bjud på elgrillat, låt småfåglarna svalka sig i solcellsdrivet fågelbad, dekorera trädgården med färgsprakande LED-blomster, lysande skalbaggar eller varför inte gå ”all in” med rosa självlysande flamingos? LED-och solcellsprylmarknaden växer för varje år, det är bara fantasin som sätter gränserna.

Elgrillens nytändning

Det har tvistats en hel del om elgrillens grillresultat. Men utvecklingen på elgrillsfronten har gått väldigt snabbt och fått en nytändning. Bor du i en lägenhet med balkong eller vill grilla så miljövänligt som möjligt är elgrillen dessutom det enda alternativet.

Det är bra att vara påläst då man skaffar sin första elgrill. Läs tester och sikta inte in dig på de allra billigaste modellerna då de ofta ger ett mer steklikt resultat. En elgrill kan du använda var som helst, så länge du har tillgång till ett eluttag.

Perfekt glöd eller kolbrist existerar inte. Det enda du behöver göra är att koppla in, koppla av och börja grilla.

Tips:Elsäkerhetsverkets sajt finns checklistor på viktiga saker att tänka på vid köp av en elgrill samt när du använder elgrillen.

ElgrillTrädgårdsprakt med LED

De senaste åren har segmentet inom LED, solceller och trädgårdsbelysning fullkomligt exploderat. Trädgårdsfantasin når inga gränser. Googla LED/solceller och trädgård och du kommer att hitta färgglada bollar i olika storlekar, girlanger i regnbågens alla färger, lysande insekter, ugglor, kaniner, rådjur, rosa flamingos, röda, vita blåa rosor som lyser upp den mörkaste trädgårdsgången, solcellsdrivna facklor, ja till och med en solcellsdriven uggla. 

Solcellsdriven ugglaSprudlande solcellsfontän

Varför inte skaffa en liten solcellsfontän kombinerat fågelbad till trädgården? Den här solcellsfontänen från Prylify har en inbyggd pump och man kan välja mellan tre fontänmunstycken. Fontänens effekt anpassar sig efter hur mycket solenergi den får så den fungerar även molniga dagarna.

Fontän

Lysande krukor på terrassen

På vintern muntrar juliga ljusslingor upp den mörkaste kvällen men varför inte testa det även sommartid på balkongen eller terrassen. De här LED-drivna blomkrukorna från Gnosjö Konstsmide skapar garanterat hög mysfaktor.

Kruka LEDLåt solen "vattna" blommorna

Slipp stressen för att du glömt vattna blommorna eller grönsakslandet. Den här bevattningspumpen för hobbybruk är från Cramers och drivs med hjälp av solceller med batteribackup. Du kan placera den på balkongen, terrassen, köksträdgården eller andra platser som behöver en regelbunden vattning. Solpanelerna laddar ett batteri vilket gör att enheten fungerar när den behövs. Den kan vattna max 7,2 liter 2 gånger/dygn.

Bevattning

Sidan uppdaterad 10 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?