Teckna elnätsavtal åt era hyresgäster på ett smidigt sätt

Som fastighetsägare eller förvaltare kan ni enkelt registrera elnätsavtal för inflyttande hyresgäster med den kostnadsfria tjänsten Fortex Fastighetsägare. Här tar du reda på hur det går till.

Genom att använda tjänsten Fortex Fastighetsägare minskar ni risken att era hyresgäster blir utan el. Ni får även ersättning av oss för varje elnätsavtal som registreras.

ellevio_hem_pyssel_840x420.png

Med Fortex Fastighetsägare kan ni:

 • registrera elnätsavtal för era hyresgästers räkning
 • se till att det finns elnätsavtal så att hyresgästen får el
 • se om det finns befintligt elnätsavtal eller inte på anläggningen
 • välja automatisk inflytt för era fastigheter
 • få möjlighet att ta emot mejlavisering när hyresgästen säger upp sitt elnätsavtal

Vill ni teckna Fortexavtal eller veta mer om tjänsten? Kontakta oss på kundavtal@ellevio.se så hjälper vi er vidare.

Tjänsten gör det enkelt för fastighetsägare att hantera hyresgästernas elnätsavtal. Risken minskar också att hyresgästerna blir utan el.

Ni får ersättning av oss för varje elnätsavtal som registreras.

Gör så här:

 1. Uppdatera hyresavtalet (eller upprätta en fullmakt) där ni som fastighetsägare får rätt att teckna elnätsavtal mellan hyresgästen och Ellevio
 2. Informera hyresgästen i samband med att ni skriver på hyreskontraktet
 3. Registrera hyresgästens elnätsavtal i Fortex Fastighetsägare
 4. Vi skickar elnätsavtalet till hyresgästen inom en vecka. Den hyresgäst som ska flytta ut får en bekräftelse på uppsagt elnätsavtal

Hantering av personuppgifter

 • Namn, efternamn samt mejladressen som du eller din arbetsgivare lämnar till oss i syfte att få ett användarkonto kommer att registreras och sparas
 • Kontouppgifterna lämnas ut till Identity Server eftersom de tillhandahåller autentiseringslösningen
 • Användarkontot med dess uppgifter kommer att raderas omgående när du eller din arbetsgivare meddelar oss att kontot ska upphöra

Exempel på text till hyresavtal

Nedan förslag på text kan användas i hyresavtalet:

"Jag godkänner genom signering av hyresavtalet att [ert företagsnamn] har rätt att registrera /ingå elnätsavtal mellan mig och Ellevio AB genom registrering av personuppgifter i elnätsföretagets system."

"Jag godkänner genom signering av hyresavtalet att [ert företagsnamn] har rätt att registrera/ingå elnätsavtal mellan mig och det elnätsföretag som äger elledningarna i området genom registrering av personuppgifter i elnätsföretagets system."

Det händer att hyresgäster glömmer bort att kontakta oss för att teckna elnätsavtal när de flyttar in i sin nya bostad eller lokal. Det förekommer också att de felaktigt tror att elen ingår i hyran. Det gör att hyresgästerna kan bli frånkopplade i onödan eftersom vi inte har en kund registrerad på adressen.

Se till att hyresgästen har el på inflyttningsdagen

Har ni inte Fortex Fastighetsägare idag? Hänvisa hyresgästen till vår onlinetjänst Flyttanmälan där hyresgästen själv kan teckna sitt elnätsavtal.

Kontakta kundservice

Har ni frågor om fakturor, förbrukning eller något annat? Kontakta kundservice på 0771-53 53 00 eller på foretagkundservice@ellevio.se.

Information från: Ellevio AB, 

sidan uppdaterad 18 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?

Läs mer