Batterilösning ger smidig övergång till elektrifierade transporter

En elektrifieringsresa är en dyr affär som kräver stora investeringar. Ett transport- och logistikföretag i Mellansverige tar sikte på 100 procent fossilfrihet, vilket inte bara innebär en ny fordonsflotta, utan också tillgänglig laddinfrastruktur. En batterilösning om 1 MW blir ett viktigt första steg på vägen.

Skräddarsydd lösning i flera steg

Efter en grundlig analys av kundens behov, levererar Ellevio Energy Solutions en lösning där man bygger, äger och driftar ett 1 MW-batteri med tillhörande nätlösning åt kunden. Inledningsvis använder kunden batteritjänsten för att bli en del av marknaden för stödtjänster till elsystemet – som bevarar den så viktiga balansen i nätet. Batterier kommer att generera intäkter från dag ett, men kommer även att spela en nyckelroll i kundens väg mot elektrifierade, fossilfria transporter.

Lösning som genererar intäkter och frigör kapital

Kunden ville undvika omfattande initiala kapitalinvesteringar samtidigt som de behövde en lösning anpassad efter deras behov. Genom vår affärsmodell Power-as-a-Service behöver de inte avsätta något kapital för batteriinvesteringen, utan kan i stället lägga pengarna på elektrifierade fordon.

Expertis och anpassning till framtida behov

I takt med marknadens utveckling och en snabbt växande flotta av elektrifierade fordon blir det avgörande för kunden med en långsiktig partner som förstår kundens nuvarande och framtida behov. I det aktuella kundcaset hade företaget ingen erfarenhet av batteriinvesteringar och saknade högspänningskompetens och insåg snabbt att Ellevio Energy Solutions kunde vara med och hjälpa dem på sin elektrifieringsresa.

Logistiksektorn – en marknad i förändring

Elektrifieringen av transportsektorn går framåt med stormsteg och Sverige har nu över 500 000 elektrifierade fordon och 40 000 publika laddstolpar. För att hantera den ökade efterfrågan på elektrifierade transporter kommer helt ny infrastruktur behöva designas, byggas och ägas. Logistikföretag men tyngre transporter kommer i snabbare takt behöva ställa om till elektrifierade fordon.

Ellevio Energy Solutions skräddarsyr lösningar för aktörer inom logistik och transport där batterier och laddlösningar kommer vara en central del av dagens och framtidens energisystem. Det är nu omställningen sker, tveka inte att kontakta oss för att ta reda på hur vi kan hjälpa även er.

Information från: Ellevio Energy Solutions AB, 

sidan uppdaterad 8 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?

Läs mer