Behöver ni högspänning och effekt på mer än 5 MW?

Har ert företag eller organisation behov av ny elnätsanslutning eller större effekt? Vi hjälper er till rätt lösning.

Verksamheter som till exempel industrier, serverhallar eller kommuner har ofta behov av större effekt. Är behovet mer än 5 MW är det vad vi kallar en elintensiv verksamhet.

För att förse din verksamhet med större effekt behöver vi ofta bygga om eller bygga ut elnätet. Kontakta oss därför tidigt med er verksamhets behov.

kablar_hopspanning_840x420.png

Så här går det till

  1. Fyll i blanketten Förfrågan om anslutning
  2. Mejla blanketten till oss på storakundanslutningar@ellevio.se
  3. Vi återkommer med en bekräftelse

Hur lång tid tar det att ansluta?

Eftersom anslutningar vid elintensiva verksamheter kan kräva ombyggnation eller nybyggnation av elnätet behöver vi tid att bedöma er förfrågan.

Eftersom anslutningar vid elintensiva verksamheter kan kräva ombyggnation eller nybyggnation av elnätet behöver vi tid att bedöma er förfrågan. Det tar ungefär en månad innan ni får en preliminär bedömning av anslutningsmöjligheterna. Förutsättningarna kan skilja sig åt, därför kan vi inte ge ett generellt svar om anslutningsmöjligheterna eller hur lång tid det tar innan anslutningen kan vara klar.

Eftersom ni använder er av blanketten ”Förfrågan om anslutning” behöver behörig elinstallatör inte sända in en föranmälan vid förfrågan om anslutning av elintensiv verksamhet.

Vad kostar det?

När vi sett över både önskemål och förutsättningar återkommer vi med en prisindikation. 

Vad kostar elnätsanslutningen?

När vi sett över både önskemål och förutsättningar ger vi dig en prisindikation. För att få en offert skickas en D-blankett ”Ansökan Anslutningsavtal”. Avgiften för att ansluta till elnätet grundar sig på den faktiska kostnaden för att genomföra själva anslutningen. Eventuella kostnader för så kallade överliggande elnät ingår. I offerten kommer ni även att ta del av villkoren för anslutningen.

Vad kostar ett elnätsabonnemang?

När er anläggning är ansluten till elnätet behöver ni ha ett elnätsabonnemang hos oss. Här finns våra aktuella elnätspriser.

Löpande kostnader för förbrukning ingår inte i offerten. Kostnaden beror på effektbehov samt var i landet verksamheten är ansluten. När avtal för förbrukning signerats spänningsätts anslutningen.

Frågor?

Har du frågor om anslutning för en elintensiv verksamheter? Sänd frågorna på mejl så återkommer vi så snart som möjligt.

Information från: Ellevio AB, 

sidan uppdaterad 8 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?

Läs mer