Få offert på en ny elnätsanslutning

Behöver du el och ska beställa en ny elanslutning? Då kan du enkelt skicka en offertförfrågan till oss genom att använda vårt offertverktyg.

Bra att ta reda på

För att vi ska kunna ge dig ett så exakt pris som möjligt är det flera saker vi vill att du skickar med i förfrågan. Här kan du ta reda på vilken information vi behöver från dig, innan du går vidare till offertverktyget.

  • Se till att du vet var din fastighet ligger och vilken fastighetsbeteckning den har, till exempel ”Järpen 18”. Du kan använda kartan som finns i offertverktyget för att peka ut din fastighet eller lägga in koordinater.
  • Du måste veta vad du ska använda elanslutningen till. Är det exempelvis ett fritidshus eller en permanentbostad som du vill ansluta?
  • Det är bra om du kan ange hur fastigheten kommer värmas upp. Kommer du exempelvis använda fjärrvärme eller vedeldad panna?
  • Anslutningsavgiften beror till stor del på vilken storlek på huvudsäkring du behöver. Därför behöver vi veta vilken säkring du kommer att ha. Är du osäker på vilken säkring det är kan du fråga en elektriker.
  • Bifoga en situationsplan. Det är en ritning som visar tomten, byggnaden och placeringen av mätarskåpet.
  • Du måste kunna svara på vilken anslutningspunkt du har. Till exempel om den är i mätarskåpet på väggen eller fristående på tomten.
  • Skicka gärna med uppgifter till det elinstallationsföretag som kommer utföra arbetet åt dig.
  • Ange din mailadress i offertförfrågan så kan vi skicka en digital offert till dig. Det går lite snabbare.

Behöver du el?

Då kan du enkelt skicka en offertförfrågan för att beställa en ny elnätsanslutning till oss genom att använda vårt offertverktyg.

Skicka in offertförfrågan

När du har skickat in offertförfrågan till oss

När du har fyllt i alla delar i offertverktyget och skickat in din förfrågan får du en bekräftelse med ett ärendenummer av oss. Ärendenumret ska du alltid använda som referens när vi har kontakt om ditt ärende.

När vi har tagit emot din förfrågan kommer vi kontakta dig med en offert på din anslutningsavgift.

Information från: Ellevio AB, 

sidan uppdaterad 16 november 2021

Hjälpte den här sidan dig?