Så får du full koll på strömavbrott

Strömavbrott kan vara både planerade eller hända plötsligt. Oavsett vilket så vet vi att du som kund vill ha information snabbt. Så här går det till när Ellevio skickar meddelanden till dig om avbrottet.

Vi informerar dig

Du som är kund hos Ellevio kan få avbrottsinformation på sms eller via mejl. Vi informerar dig om strömavbrottet så snart vi kan. I informationen finns en länk där du kan följa ditt ärende på vår avbrottskarta.

När felet är åtgärdat får du ytterligare ett meddelande om att strömavbrottet är åtgärdat och information om vad som orsakade det.

mobil_mat_840x420.png

Så här anmäler du dig

Anmäl dig om du önskar få informationen via sms eller mejl. Om du vill kan du kan få information om ett flertal boenden och anläggningar. Flera personer kan få meddelanden gällande samma bostad, sommarstuga eller för en anhörigs hus.

Kom ihåg att göra en anmälan för varje anläggning du önskar information om.

Anmäl sms

 • Skicka ett sms till till 71400, med texten ”Start [kundnummer] [anläggnings-id]” t ex ”Start KKKKKKK 735999AAAAAAAAAAAA”
 • Du kan också anmäla dig på Mina sidor

Anmäl mejl

 • Mejla ditt anläggningsid och kundnummer till stromavbrott@ellevio.se och den eller de e-postadresser du vill ha informationen skickad till.
 • Du kan också anmäla dig på Mina sidor

Kom ihåg att anmäla om du ändrar din mejladress eller ditt mobiltelefonnummer genom att logga in på Mina sidor eller ringa kundservice på 0771-53 53 00 .

Avanmäl sms

 • Logga in på Mina sidor. Där hittar du en översikt över de anläggningar du anmält till oss. Markera vilken prenumeration du vill avsluta. ​
 • Skicka ett sms med texten ”Stopp [anläggnings-id]” till 71400, t ex ”Stopp 735999AAAAAAAAAAAA”. Upprepa för varje prenumeration som du vill avsluta.
 • Vill du avsluta prenumerationer på meddelanden för alla boenden och anläggningar du anmält till oss? Skicka ”Stopp” i ett sms till 71400.

Avanmäl mejl

 • Logga in på Mina sidor. Där finns en översikt över dina anläggningar och meddelandeprenumerationer. Markera vilken prenumeration du vill avsluta. ​
 • Skicka ett mejl till stromavbrott@ellevio.se och ange kundnummer, anläggnings-id och den eller de mejladresser du vill avsluta din prenumeration för.
 • Driftsystemet känner av om ett fel har inträffat och skickar ut information till de kunder som påverkas.
 • Om felet finns i lågspänningsnätet, alltså elnätet närmast ditt hus, behöver vi få in en felanmälan för att det ska registreras. I samband med det får du och andra kunder som påverkas information om strömavbrottet från oss.

Har du fått meddelande om att avbrottet är fixat men saknar fortfarande ström? Då kan det skett ett fel som vi inte fått felanmälan om ännu. Kontakta oss gärna på telefonnummer 020-44 11 00 så att vi kan åtgärda det.

Har du strömavbrott?

På vår karta kan du se om du har strömavbrott samt orsaken och när det beräknas vara åtgärdat. Du kan även enkelt felsöka och anmäla avbrott här.

Vår strömavbrottskarta

Vanliga frågor och svar

Om du vill ändra dina kontaktuppgifter så kan du logga in på Mina sidor för att ändra mobilnummer och/eller e-postadress dit vi skickar strömavbrottsinformation.

Gör så här för att ändra dina uppgifter:

Klicka på Strömavbrott i mobilen i översta menyraden

Klicka på Ändra prenumeration

Ändra uppgifterna, eller lägg till uppgifter om det saknas, och klicka sedan på Spara

Nej, om du säger upp ditt elnätsavtal kommer din prenumeration sägas upp automatiskt. Det gäller även om du flyttar inom Ellevios nätområde, du behöver då aktivera din prenumeration på din nya anläggning. 

Besök Mina sidor, gå till sidan med översikt över dina anläggningar och prenumerationer. Du kan enkelt markera vilken eller vilka prenumerationer du vill avsluta.

Du kan också skicka ett sms till 71400. Vill du avsluta prenumerationen skriver du texten "Stopp". Har du flera olika anläggningar och vill avsluta prenumerationen på bara en anläggning, skriv "Stopp (anläggnings-id), till exempel "Stopp 735999111222333444".

Text uppdaterad: 4 december 2021

Hjälpte den här sidan dig?