”Jag känner att jag gör skillnad på riktigt – varje dag”

– Inget går upp mot en napolitansk surdegspizza med min hemliga tomatsås, säger pizzaproffset Rebecca Åquist. Till vardags arbetar hon som Service Manager på Ellevio. Vad hennes yrkesroll innebär samt receptet på sin ”hemliga” sås, avslöjar hon här.

rebecka_aquist.jpg

Berätta om din roll på Ellevio?

– Jag arbetar som Service Owner och Service Manager på Ellevios anslutningsavdelning. Det innebär en mängd uppgifter, till exempel ansvarar jag för att våra entreprenörer levererar och utför tjänsterna på ett bra och säkert sätt. Jag utvecklar också relationen mellan oss och entreprenörerna genom direkta dialoger, regelbundna avstämningsmöten och fältbesök och så reder jag ut tekniska frågor och säkerställer ekonomin.

Hur hamnade du på Ellevio?

– Det började för cirka 2,5 år sedan när jag blev kontaktad av en rekryterare i samband med att jag avslutat mina studier inom Industriell ekonomi med inriktning på energi- och miljöteknik. De frågade om jag var intresserad av en tjänst på Ellevios kontor i Karlstad, men då var jag precis på väg att flytta till Stockholm, så jag fick en intervju där istället. Efter intervjun hade jag en bra magkänsla och tyckte om den kultur som verkade råda på Ellevio. Först arbetade jag som anslutningsingenjör, knappt ett år senare började jag jobba med det jag gör idag.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det är mina fantastiska kollegor, såväl interna som externa. Jag får jobba med många kompetenta människor och får en inblick i Ellevios linjeverksamhet, entreprenörernas fältarbete och hur energiomställningen går framåt när vi bygger elnät.

Eftersom vi på Anslutning hjälper kunderna att ansluta till elnätet känner jag att jag gör skillnad på riktigt – varje dag!

Vad är det mest utmanande med ditt jobb?

– Det är att prioritera mellan det dagliga operativa arbetet, och att få tid till att vara långsiktig och strategisk i hur vi utvecklar våra avtal så att vi blir ännu bättre i framtiden.

Berätta vem Rebecca är privat?

– Jag älskar att vara ute i naturen- såväl djupt inne i skogen som ute på ett öppet fjäll! Där vandrar, springer eller åker jag längdskidor, gärna i samband med ett dopp och en kopp kokkaffe, eller letandes efter svamp.

Jag älskar också att baka surdegsbröd och napolitansk surdegspizza. Surdegen måste kalljäsa minst 12 timmar och då blir den så där fluffigt god och seg i kanterna. På pizzan lägger jag sen min fantastiskt goda hemliga tomatsås.

Finns det någon chans att du kan avslöja receptet på tomatsåsen?

– Haha, okej jag bjuder Ellevios kunder på det. Hemligheten är att köpa hela inlagda tomater på burk av bra kvalitet, mixa dem med ungefär 2 matskedar olivolja och en stor nypa flingsalt. Det blir en väldigt lätt, fräsch och smakrik sås. Jag brer den på pizzabotten och river färsk mozarella över. Sen ska pizzan in i ugnen på mycket hög värme i ca 5 minuter. Därefter strör jag på färsk basilika.

Till sist. Om du var energiminister – vad skulle du göra då?

– För att påskynda energiomställningen måste alla begripa vad det hela handlar om. Jag tycker att dagens kommunikation om hur våra resurser fördelas är för trist och obegriplig för vanliga konsumenter och företag. Det är bara långa dokument, text och siffror som få orkar ta del av. Jag skulle se till att det förklarades och visualiserades på ett betydligt mer kreativt och lättillgängligt sätt. Då skulle företag blir mer sporrade till att göra fler åtgärder för att påskynda energiomställningen.

FAKTA:

Namn: Rebecca Åquist
Ålder: 31
Yrkestitel: Service Manager och Service Owner
Bor: Stockholms innerstad

Information från: Ellevio AB, 

sidan uppdaterad 8 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?

Läs mer