När ni ska fälla träd

Planerar ni att fälla träd är det viktigt att arbetet utförs på ett säkert sätt. Vi på Ellevio hjälper er att bevaka trädfällningen i närheten av våra elledningar helt kostnadsfritt.

falla_trad.png

Ska ni fälla träd nära en elledning? Tänk på att komma i kontakt med elledning kan vara förenat med livsfara – och det kan även bli kostsamt. Oavsett om ni utför arbetet själva eller anlitar en entreprenör, vill vi att ni kontaktar oss i god tid innan trädfällningen.

Beställ en kostnadsfri bevakning

  • Innan ni ska fälla träd i närheten av våra elledningar ska ni beställa en bevakning. Ring vår kundservice på 0771-53 53 00 så hjälper vi er.
  • Tänk på att vara ute i god tid. Se till att ni gör beställningen senast tio arbetsdagar innan det är dags för trädfällningen.
  • Vi utför arbetet på vardagar mellan 7-16. När ni gjort beställningen kontaktar någon av våra tekniker er för att bestämma tid och plats för bevakningen.

Viktigt att tänka på innan trädfällning

  • Ta hjälp av ett proffs. Har ni inte kunskap av att fälla träd är det bäst att anlita en entreprenör som utför arbetet åt er.
  • Vi på Ellevio ansvarar endast för våra elledningar och genomför inte själva trädfällningen. Däremot hjälper vi gärna till att bevaka arbetet åt er.

Om det uppstår skador på Ellevios anläggningar

  • Har det uppstått en skada på våra elledningar måste vi få möjlighet att besiktiga ledningarna. Anmäl därför skadan direkt till oss på telefon 020-44 11 00.
  • Obs! Gå aldrig nära en skadad ledning – det kan vara förenat med livsfara.
  • Om elledningar har blivit skadade och ni inte har begärt en bevakning kan ni bli ersättningsskyldiga för de kostnader som uppkommer för att åtgärda skadan.

Vanliga frågor och svar

Det är du som markägare som ansvarar för att fälla träd på din mark. Ellevio kan bistå med trädfällsbevakning vilket innebär att personal kommer ut och bevakar fällningsarbetet. Det är helt kostnadsfritt. Om trädet står på allmän mark tar vi ner trädet om vi bedömer att det är fara för ledningen.

Mer information om trädfällning hittar du här.

Om trädet står på din tomt så kan vi stå till tjänst med bevakande personal för att skydda och ansvara för närliggande ledning, läs mer om trädfällningsbevakning här. Du som markägare får själv ombesörja fällandet av trädet, vi råder dig alltid att anlita en kunnig entreprenör för att utföra arbetet. Från det att vi tagit emot ditt ärende tar det 10 arbetsdagar innan vi kan utföra arbetet, det görs på vardagar mellan klockan 7-16.

Om trädet står på allmän mark så tar vi ned trädet om vi bedömer att det är en fara för ledningen.

Nej, det är kostnadsfritt.

Det är inte Ellevio som utför själva trädfällningen, vi bevakar att arbetet blir utfört på ett säkert sätt. Anlita därför alltid en kunnig entreprenör för att fälla träd.

Information från: Ellevio AB, 

sidan uppdaterad 13 december 2021

Hjälpte den här sidan dig?