Jobba hos oss

Vi behöver fler medarbetare som vill vara med och bygga framtidens elnät, skapa nya tjänster för våra kunder och se till att våra kunder inte drabbas av några strömavbrott.

Lediga jobb

Communication Manager, Financial and Sustainability Communication

Vill du arbeta med kommunikation som bidrar till företagets övergripande affärsmål? Tilltalas du av att arbeta med strategiskt viktiga frågeställningar tillsammans med en grupp ambitiösa och drivna kollegor?

Kommunikationsfunktionen på Ellevio har uppdraget att stärka och utveckla Ellevios varumärke och ansvarar för all extern och intern kommunikation. Vi arbetar med varumärkesfrågor, PR- och media, webb, sociala medier, finansiell kommunikation, internkommunikation med mera. Till teamet söker vi nu en Communication Manager, Financial and Sustainability Communication med placering i Stockholm.

Din roll

Arbetet innebär ett proaktivt arbete och omfattar kommunikationsstrategier,  -planer och implementering av dessa.

Du kommer att utveckla Ellevios hållbarhetskommunikation och etablera en kommunikationsstrategi och -plan tillsammans med hållbarhetsansvariga. Du kommer att driva projekt och aktiviteter såsom hållbarhetsrapporter, material för media och sociala media, presentationer, möten med mera och bygga relationer med relevanta intressentgrupper. Säkerhet är ett särskilt fokusområde för Ellevio och under 2017 startar vi ett nytt säkerhetsprogram.

Tillsammans med ekonomi- och finansfunktionerna kommer du att utveckla Ellevios finansiella kommunikation, etablera en kommunikationsstrategi och -plan samt jobba med aktiviteter såsom årsredovisning, delårsrapporter, pressmaterial på svenska och engelska och investerarmöten/kapitalmarknadsdagar.

Som en del av Ellevios kommunikationsteam kan du utöver ditt ansvar för hållbarhets- och finansiell kommunikation även bli involverad i andra kommunikationsprojekt och -aktiviteter.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt och utvecklande arbete tillsammans med ett engagerat team där ditt bidrag har en stor betydelse för Ellevios affärsstrategier och -planer och för hur våra intressenter upplever vårt varumärke. Många frågeställningar inom ansvarsområdet är av strategisk betydelse för Ellevio, vilket ger en möjlighet att vara delaktig i diskussioner och beslut som fattas i Ellevios ledningsgrupp och styrelse.

Dina kvalifikationer

Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med finansiell kommunikation och hållbarhetskommunikation och av arbete med kommunikation och PR i företag eller organisationer med en stark koppling till den politiska arenan. En bredare erfarenhet från kommunikationsområdet är meriterande. Erfarenhet från att arbeta i en internationell kontext och kunskap om energibranschen är ett måste.

Du är bra på att bygga relationer med olika intressenter. Du har erfarenhet av att vara projektledare med budgetansvar. Du har en utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi tror att du har en universitetsutbildning inom ekonomi och/eller media- och kommunikation, och minst fem års arbetslivserfarenhet inom kommunikation. Vi ser framför oss en kreativ och initiativrik, drivande, flexibel teamspelare med integritet som även klarar av att arbeta i pressade situationer.

Är du intresserad?

Välkommen med din ansökan senast den 5 maj 2017. För mer information, vänligen kontakta Anna Lidberg tel: 070-215 96 26.


Fackliga representanter:

Akademikerna: Patrik Widén  070 509 66 74
Unionen: Pamela Sundin 0703 44 57 79
Ledarna: Leif Haag 0703 44 52 50  

Ansök nu!

Chef Nätutveckling, Regionnät Stockholm

Asset Management and Design (AMD) ansvarar för utveckling, underhåll och utbyggnad av nättillgångar i lokala och regionala ledningsnät, bland annat nätdesign, planering, inköp, projektledning och dokumentation. AMD verkar dessutom som ”nätägare" och ansvarar för elsäkerheten i nätet.

Din roll

Då vår chef för Nätutveckling inom Regionnät går vidare i sin karriär söker vi en ny chef till enheten. Rollen som Nätutvecklingschef innebär ett ansvar för nätplanering, selektivitet och kraftsystemanalys. Stora investeringar pågår och planeras för de kommande åren inom elnätet. Som Nätutvecklingschef leder du arbetet med framtagande av nätstrategier och förstudier som ligger till grund för dessa investeringar.

I arbetsuppgifterna ingår bl a att:

  • ansvara för våra nätstrategier inklusive långtidsplaner.
  • ansvara för att nätanalyser genomförs kontinuerligt av nätet.
  • ansvara för nätplanering till kommande investeringsprojekt.
  • ansvara för att Regionnät Stockholms tekniska krav tillämpas.
  • ansvara för kontakter med Stockholm stad i samband med planering av kommande ombyggnationer.
  • leda och utveckla medarbetarna inom enheten.
  • samverka med övriga grupper inom Regionnät Stockholm (nätförvaltning och nätåtgärder).
  • bidra i ledningsgruppsarbetet inom Regionnät Stockholm men också i ledningsgruppsarbetet för hela Regionnät.

Som Nätutvecklingschef har du personalansvar för åtta medarbetare och du rapporterar till chefen för Regionnät Stockholm.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt arbete med möjligheter att utvecklas i en organisation som har ett helhetsansvar för regionnätet i Stockholm. Arbetsområdet blir brett och du erbjuds här att vara med på en spännande resa med stora pågående och planerade investeringar.

Du kommer att arbeta i en miljö med intressanta utmaningar i ett företag som strävar efter att vara föregångare i sin bransch.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen inom elkraft och mångårig arbetslivserfarenhet från planering och genomförande av elnätsstrategier på regionnätsnivå. Du har goda ledaregenskaper och du har erfarenhet av att ha arbetat som ledare.

Som person är du är förändringsbenägen och driven, med en god förmåga att skapa strukturer och processer för arbetet. Du har ett stort affärsintresse och du är bra på att skapa och bibehålla goda relationer.

Intresserad?

I denna rekrytering av Chef Nätutveckling samarbetar vi med 4Focus Leadership and Recruitment. Kontaktperson Ulrika Falk +46 73 988 88 83.

Frågor om tjänsten besvaras av Kenneth Johansson +46 703 730 146.

Välkommen med din ansökan tillsammans med din CV senast 2017-05-08.


Fackliga representanter:

Akademikerna: Eyob Yehdego +46(0)703445777

Unionen: Folke Lundberg +46 (0)70 344 5222

Ledarna: Leif Haag +46 (0)70 344 5250  

Ansök nu!

Processutvecklare inom Anslutningsverksamheten

Customer Relations (CR) ansvarar för kundrelationer, inklusive utvecklingen av kundupplevelsestrategin, hantering av kundtjänst till privat- och företagskunder samt hantering av mätare och insamling av mätarställningar. CR:s ansvarsområde omfattar även nät- och anslutningstjänster som initierats av kunder. Flera kundrelaterade processer utförs av interna samarbetspartner eller läggs ut på entreprenad till externa samarbetspartner.

Din roll

Vi söker nu en erfaren processutvecklare/”delprocesspecialist” till Anslutningsverksamheten inom Ellevio med placering på vårt nya kontor på Vallhallavägen i Stockholm.

I våra två Anslutningsteam arbetar ett trettiotal anslutningsingenjörer med att ansluta nya kunder till Ellevios elnät på ett effektivt och kostnadsmedvetet sätt. Anslutningsprocessen sträcker sig från att kunden inkommer med en offertförfrågan till att anslutningen är utförd av våra entreprenörer i fält. Arbetet innefattar många kontaktytor såväl internt på Ellevio som externt med kunder, elinstallatörer och entreprenörer.

I din roll som processutvecklare ansvarar du för att driva processarbetet framåt inom delar av anslutningsprocessen. Du initierar och driver olika typer av förbättrings- och utvecklingsaktiviteter och du deltar ofta i större gränsöverskridande projekt inom företaget.

Nyckeltal, kartläggning och analys är av stor vikt i ditt arbete. Att identifiera förbättringar hör till dina dagliga arbetsuppgifter och är nyckeln i din roll. Vi strävar ständigt efter att effektivisera våra processer och ser stora möjligheter inom digitalisering och automatisering.

Du ingår i ett av anslutningsteamen och rapporterar till gruppchef. Du är samtidigt en del av Ellevios processorganisation där du arbetar närmast ansvarig processledare och ytterligare två processutvecklare inom Anslutningsverksamheten.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett utvecklande och ansvarsfullt arbete med intressanta arbetsuppgifter i ett gott arbetsklimat. Som processutvecklare får du djup kunskap och inblick i en av Ellevios kärnverksamheter, samtidigt som du blir en del av ett team som består av positiva och engagerade kollegor.

Eftersom processeffektivitet är ett fokusområde inom Ellevio står du inför ett spännande arbete i jakten för att nå våra högt uppsatta mål. För rätt person finns stora utvecklingsmöjligheter både inom rollen och företaget.

Dina kvalifikationer                                                                       

Vi söker dig som har en akademisk examen, gärna inom ekonomi, IT, industriell ekonomi eller motsvarade samt flera års relevant arbetslivserfarenhet.

Du har flera års erfarenhet av att ha arbetat med processutveckling och metoder som Lean, Six Sigma eller motsvarande. Erfarenhet av arbete med digitalisering, dataanalys och ekonomi är mycket meriterande. Vi tror också att du har erfarenhet av projektkoordinering/ projektledning då du kommer att ha en samordnande roll.

Du har en stark analytisk förmåga och är strukturerad, ansvarsfull och tydlig. Vidare är du lösningsorienterad med en förmåga att motivera och engagera dina kollegor och se helheter. Vi tror också att du är bra på att kommunicera och samarbeta med olika typer av människor samt att du trivs i en föränderlig miljö.

Intresserad?

Vänligen skicka din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar löpande med intervjuer, dock senast 8 maj. Vid frågor, kontakta gärna Johanna Stedman, 0722206501, [email protected], gruppchef Anslutningstjänster.

Fackliga representanter

Akademikerna: Patrik Widén 070 509 66 74

Unionen: Pamela Sundin 070 344 57 79

Ledarna: Leif Haag 070 344 52 50

SEKO: Jorge Vasconcelos 072 5186004

Ansök nu!

Entreprenadinköpare

Asset Management and Design (AMD) ansvarar för utveckling, underhåll och utbyggnad av nättillgångar i lokala och regionala ledningsnät, bland annat nätdesign, planering, inköp, projektledning och dokumentation. AMD verkar dessutom som ”nätägare" och ansvarar för elsäkerheten i nätet.

Din roll

Ellevio står inför en expansiv period med investeringar på flera miljarder kronor per år i vårt elnät, vilket medför spännande utmaningar för inköpsavdelningen. För att förstärka vårt inköpsteam söker vi nu inköpare till vår kommande satsning och utveckling.

De största inköpskategorierna på Ellevio avser dels investerings- och underhållsprojekt för vårt elnät, dels inköp av strategiskt material. Utöver detta stöttar inköpsavdelningen organisationen med inköp inom IT, konsulter och övriga tjänster. 

Fokus på rollen kommer att ligga på entreprenadinköp för investeringar, service och underhållstjänster. Eftersom inköpsavdelningen är relativt liten är det dock viktigt att du från tid till annan är villig att jobba med andra typer av kategorier.  

Våra upphandlingar berör mycket stora värden och därför förväntas du självständigt kunna leda upphandlingar och hantera de inköpsfrågor som uppstår i projekten. Tillsammans med övriga i inköpsteamet blir du även delaktig i utvecklingen av de processer och verktyg som används inom inköp.

Vi erbjuder dig

Rollen innebär stora möjligheter att driva effektiviseringar och förbättringar av företagets inköpsarbete samt att göra ett stort avtryck på hur vår verksamhet hanterar inköp. Du blir del av ett strategiskt viktigt team med erfarna och kompetenta kollegor i en arbetsmiljö som erbjuder stora utvecklingsmöjligheter.

Dina kvalifikationer

Du har relevant eftergymnasial utbildning och god erfarenhet av entreprenadinköp och förhandlingar. Dessutom behöver du goda kunskaper i AB/ABT. Kunskap om de offentliga upphandlingsreglerna enligt LOU eller LUF samt erfarenhet från inköp inom bygg och anläggning är meriterande. 

Du är strukturerad, kommunikativ och analytisk i ditt arbete och har förmågan att självständigt såväl driva som utveckla stora och komplexa upphandlingar.

Stationeringsort

Stockholm eller Karlstad

Intresserad?

Skicka ansökan och CV via vårt rekryteringsverktyg senast 23 april. För mer information kontakta Eric Coulibaly, tf inköpschef, Ellevio AB, 0709-65 20 74.

Fackliga representanter:

Unionen: Folke Lundberg telefon +46-703445222

Ledarna: Leif Haag telefon +46-703445250

Akademikerna Eyob Yehdego +46-703445777  

Ansök nu!