Testledare kund- och faktureringssystem

Maila oss Plats: Stockholm

Användare ikon Avdelning: Business Solutions

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021 och 2022. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Business Solution i Stockholm som Testledare kund- och faktureringssystem.

Om rollen som Testledare

Du kommer i denna roll in i ett spännande skede då vårt kund- och faktureringssystem är implementerat och vi etablerar nytt system för kundkommunikation (Marketing Automation).Vi har en tydlig vision att utveckla och leverera en ännu bättre kundupplevelse för våra kunder och där blir samverkan mellan nya verktyg och strategier viktig.

Som Testledare ansvarar du för testning av både kund- och faktureringssystemet och det nya systemet för kundkommunikation. Du kommer leda och planera testarbetet från början till slut och du kommer ha ett nära samarbete och en tät dialog med våra olika intressenter och leverantörer under de olika testfaserna. Du kommer även arbeta nära verksamheten och verifiera processer och funktionella krav samt arbeta med förbättringar av systemet.

I rollen ingår även att:

  • Genom testledning säkerställa implementering av förändringar av kund och faktureringssystem
  • Ta fram testplaner samt säkerställa skapandet av testfall
  • Ansvar för genomförande av tester under de olika releasecyklerna
  • Delta i problemlösning och proaktivt arbete under de olika testfaserna
  • Kontinuerlig övervakning och rapportering av testresultat till ITs operativa ledning
  • Samverka med övriga testledare och förvaltningsledare i systemkluster
  • Hålla seminarier med test-teammedlemmar för att ständigt samla lärdomar, erfarenheter och förbättra arbetsmetoderna

Välkommen till ett team bestående av ett gäng erfarna och engagerade kollegor som gärna samarbetar och delar med sig av sin kunskap!

Om dig

För att du ska passa och trivas i rollen som Testledare behöver du ha tidigare erfarenhet av att självständigt planerat och drivit testarbete från början till slut, och att du haft samarbete och dialog med olika intressenter och leverantörer under hela testcykeln. Erfarenhet av testning genom både traditionellt vattenfallsbaserad- och agil utveckling är meriterande.

Vi tror att du har en akademisk utbildning i grunden, men det är inte ett krav utan kan vägas upp med motsvarande erfarenhet. Du har god kunskap och erfarenhet från arbete med testning av kritiska affärssystem och du har erfarenhet av systemförvaltning enligt ITIL ramverket. Då kommunikation kommer ske på både svenska och engelska är det viktigt att du har god muntlig och skriftlig kunskap i bägge språken.

Vidare tror vi att du är en analytisk person som föredrar att arbeta med god struktur och systematik. Du är drivande i ditt arbete och i dina projekt och en god teamspelare som trivs med att arbeta tillsammans med andra, då du i denna roll kommer ha ett brett kontaktnät både internt såväl som externt.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 9 oktober. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Nils Larsson på nils.larsson@ellevio.se eller på tel. 070-3445721 eller vår rekryterare Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi säkerhetsprövning med registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil