Teknisk specialist

Maila oss Plats: Stockholm, Karlstad och Kungsbacka

Användare ikon Avdelning: Asset Management and Operation

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021 och 2022. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom AMO, Bygg- och driftsprinciper i Stockholm, Karlstad, Kungsbacka eller Arbrå som Teknisk specialist.

Om rollen som Teknisk specialist

Du kommer att arbeta med att driva utveckling av nya tekniska koncept och principer för byggnation, drift och underhåll av våra elnätanläggningar, och med att utveckla våra materialspecifikationer genom att inkludera/nyttja de nyaste tekniska landvinningarna. Rollen avser främst tekniska aspekter för elnät på allt från låg till högspänning upp till 220 kV för att klara de utmaningar som ställs av våra kunders framtida krav på elnätet, till exempel en ökning av lokal produktion, hantering av laddinfrastruktur och det framväxande behovet av energilager kopplade till elnätet.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med vår linjeverksamhet med kort- och långsiktiga tekniska frågeställningar och i vissa fall fungera som projektledare i utvecklingsprojekt som syftar till att introducera ny teknik eller nya metoder i vårt nätbyggande. En viktig del av vår teknik är elsäkerhet och din roll innebär att alltid beakta el- och andra säkerhetsaspekter för våra tekniska lösningar och i vissa fall att delta i utredningar kring säkerhetsaspekter i vårt befintliga nät. Även tillförlitlighet och kostnadseffektivitet i våra lösningar är viktiga parametrar.

Om dig

Rollen som Teknisk specialist är för dig som trivs med att arbeta strategiskt med tekniska frågor och som tycker om att ha många kontaktytor med fokus på teknik. Du kommer arbeta koordinerande och samverkande tillsammans med kollegor som arbetar med att planera, projektleda, bygga och säkerställa nätdriften. Jobbet är också i hög grad självständigt och du ska själv kunna identifiera och lösa komplexa frågeställningar. Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt arbete med stora möjligheter att utveckla din tekniska kompetens genom att arbeta med en mängd olika tekniska och produktionstekniska frågeställningar.

Vi ser att du har civilingenjörsutbildning med elkraftstekniks bakgrund eller motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Vi tror också du har några års erfarenhet av elnätsverksamhet och förståelse för elkraftnätets elektriska och tekniska funktion. Som person är du strukturerad och lösningsorienterad. En förutsättning för att lyckas i denna tjänst är förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar, ta egna initiativ och att driva och kommunicera förändringar i en stor organisation.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 3/10-2022. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kjell Oberger på kjell.oberger@ellevio.se eller på tel. 070-344 51 84 eller vår rekryterare Alva Ejdsell på Alva.Ejdsell@ellevio.se eller på tel. 072-381 34 14.

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.

Ansök

Ellevio och medarbetare

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Vår medarbetarprofil