Teknisk Affärsutvecklare inom framtidens energisystem

Maila oss Plats: Stockholm, Karlstad och Kungsbacka

Användare ikon Avdelning: Strategy and Business Development

Kalendar ikon Sista ansökningsdag:

Ansök

Vi är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du? Hos oss blir du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen!

Om rollen som Teknisk Affärsutvecklare

Ellevios tillväxtresa bygger både på att vidareutveckla vår kärnaffär inom elnät genom att bygga morgondagens energisystem, och att utveckla nya klimatsmarta tjänster och produkter. Enheten Nya Affärer (New Business Development) bidrar till genomförandet av strategin genom att identifiera, analysera och implementera nya affärsmodeller, intäktströmmar och verksamhetsområden inom både den reglerade elnätsverksamheten och utanför denna. Teamet består idag av tre medarbetare, och kommer att utökas till fem de närmaste månaderna. Vi arbetar också tätt med interna och externa projektmedlemmar och konsulter.

Som Teknisk Affärsutvecklare kommer du att ha två huvudsakliga ansvarsområden:

  • Bidra med expertis inom kraft- och energilösningar. Detta innebär exempelvis att utvärdera tekniska elkraftslösningar, genomföra tekniska utvärderingar av leverantörslösningar (inom exempelvis laddlösningar, energilager, elanläggningar, vätgas etc.), bidra med teknisk input i diskussioner runt nya affärsmodeller, genomföra tekniska utredningar inför nya lösningar, etc.
  • Tillsammans med teamet identifiera nya potentiella möjligheter, analysera marknader, konkurrenter och teknologier, definiera affärsmodeller, kunderbjudande, och vår ”right-to-win”, samt planera och driva implementationen av dessa nya affärer. Du kommer också att ägna en del av din tid till att förstå nya teknologier för att identifiera vilka framtida möjligheter dessa kan öppna upp för Ellevio.

Teamet är idag placerat i Stockholm, men för rätt kandidat kan det även vara möjligt att vara stationerad på ett av våra kontor i Kungsbacka eller Karlstad. 

Vem är du ?

För att du ska passa och trivas i rollen som Teknisk Affärsutvecklare så har du en god analytisk förmåga och är kreativ med förmåga att identifiera nya möjligheter och lösningar på komplexa tekniska frågeställningar. Du är resultatorienterad och van att driva saker i mål, och är samarbetsorienterad och tycker om att arbeta i team och dela med dig av dina kunskaper. Du är nyfiken och tycker det är roligt att ständigt följa utvecklingen av nya teknologier och marknader. Du utrycker dig obehindrat i text och skrift på svenska och engelska.

Vi ser att du har en gedigen erfarenhet och förståelse av både tekniska och marknadsmässiga aspekter inom energibranschen och dess utveckling samt en god kunskap inom elanläggning, -produktion och -distribution. Du är utbildad civilingenjör inom elkraft, energi eller motsvarande, och har troligen arbetat på en teknisk konsultbyrå eller på strategisk nivå inom energibranschen. Du har erfarenhet av att arbeta med utredning av tekniska lösningar, energistrategier, att agera teknisk rådgivare och/eller av analys på olika sätt.

Du är affärsinriktad och förstår hur vi bäst kan förvandla en teknisk möjlighet till en affär. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet och kunskap inom exempelvis framtidens energisystem, eldistribution, elektrifiering, energilagring, marknadsreglering, förnyelsebar energiproduktion och/eller flexibilitet.

Vilka är vi?

Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Vi är glada för att en stor del av våra anställda gör karriär internt. Här kan du möta några av våra medarbetare.

Våra värderingar; pålitlighet, engagemang och utveckling fungerar som vår kompass och vägleder oss i vår dagliga verksamhet, i varje möte och samtal, i enkla och svåra situationer. Mångfald och inkludering är en förutsättning för att vi ska lyckas med att nå våra mål. Vi ser olikheter som en tillgång och därför arbetar vi aktivt med att öka mångfalden bland våra medarbetare.

Vårt erbjudande till dig

Här kan du läsa om vårt erbjudande till våra medarbetare. Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kristofer Fröjd på kristofer.frojd@ellevio.seeller vår rekryterare Pauline Karlsson på pauline.karlsson@ellevio.se. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 2023-02-15. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.  

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Ansök

Vår medarbetarprofil

Vi har många olika personligheter hos oss, men våra värderingar ger oss en gemensam grund för hur vi beter oss mot varandra, våra kunder och partners. Vår medarbetarprofil beskriver våra värderingar och vilka beteenden som är viktiga för att du ska trivas hos oss.

Karriärföretag 2020, 2021, 2022